Zo huur je eenvoudig een afvalcontainer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
afvalcontainer
Huis

Zo huur je eenvoudig een afvalcontainer

Heb je met spoed een afvalcontainer nodig? Of wil je je verbouwing voor bijvoorbeeld de komende maand alvast goed voorbereiden? Ongeacht voor wanneer je een afvalcontainer nodig hebt, kun je zo’n container vrij gemakkelijk huren. Dat doe je zeker als je onderstaande tips opvolgt.

Zorg voor een goede planning

Dit is eigenlijk een algemene tip die op elke verbouwing betrekking heeft. Door een goede planning op te stellen, voorkom je dat de verbouwing in de soep gaat lopen. Je hebt dankzij een goede planning op de juiste momenten de beschikking over het geschikte materiaal. En je hebt dankzij een goede planning ook op de juiste momenten de beschikking over de juiste vakmannen.

Denk goed na over de afmetingen van de afvalcontainer

Het advies is ook om goed over de afmetingen van de container na te denken. Wil je dakgrind afvoeren, wil je oude meubelen afvoeren en wil je oude tegels uit de badkamer afvoeren? Als je dit alles af wilt voeren, heb je een relatief grote afvalcontainer nodig. Als je alleen wat oude tegels af wilt voeren, ben je echter beter uit met een kleinere afvalcontainer.

Vraag bij meerdere partijen een offerte op

Het is sowieso aan te raden om bij meerdere partijen een offerte op te vragen. Je bent daardoor in staat om prijzen met elkaar te vergelijken, maar ook om de leveringsvoorwaarden met elkaar te vergelijken. Komt de verhuurder de container bijvoorbeeld gratis brengen en ophalen? En kun je zelf bepalen wanneer de container weer opgehaald wordt? Dit zijn belangrijke vragen waar je – in de algemene voorwaarden – goed naar moet kijken.

Kijk naar bedrijven bij je in de buurt

Een container huren is tijdens een verbouwing eigenlijk onmisbaar. Het is simpelweg de beste manier om al het bouwafval af te kunnen voeren. Om dit gehele proces zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen, kun je het beste voor een verhuurder uit de buurt kiezen. Dit is niet alleen praktisch, maar is in veel gevallen ook voordeliger. De verhuurder uit de buurt hoeft immers geen uren te rijden om de container weg te brengen en op te halen.

Zet je wensen op een rijtje

Tot slot is het handig om je wensen goed op een rijtje te zetten. Wáár wil je de afvalcontainer rondom je huis precies neer laten zetten? En welk bouwafval wil je in de container leggen? Mocht het om meerdere soorten afval gaan, is het wellicht verstandiger om meerdere containers te huren. Daarmee kan je direct al het afval scheiden.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee