3 voordelen van een afvalcontainer tijdens de verbouwing - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
verbouwing container
Huis

3 voordelen van een afvalcontainer tijdens de verbouwing

Zit je te eraan te denken om een afvalcontainer te huren voor een verbouwing? Dat is een goed idee. Zo’n bak heeft namelijk verschillende voordelen. Wat zijn de grootste voordelen van een afvalcontainer tijdens een verbouwing?

Een afvalcontainer bespaart je tijd

Een afvalcontainer zorgt voor tijdwinst. Die tijd kun je goed gebruiken, want verbouwen neemt veel tijd in beslag en je krijgt vaak ook nog met tegenslagen te maken. Als je dan ook nog tijd moet besteden aan het correct afvoeren van puin en afval, wordt het al snel stressen. Je moet de aanhangwagen volladen, naar de milieustraat rijden, legen, terugrijden en weer het volgende heen brengen. Daarom is een grote afvalcontainer veel efficiënter.

Je kunt in een afval container heel makkelijk al je puin kwijt. Bovendien hoef je je niet druk te maken over het legen van de container. Zit deze vol, dan haalt de verhuurder de bak op en kun je wisselen. De verhuurder leegt de bak dan voor je. Het fijne is dat er geen tijdslimiet op zit, zoals er bij de milieustraat wel is. Met een afvalcontainer kun je je afval 24 uur per dag en 7 dagen per week kwijt.

Meer ruimte op het terrein

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar met een afvalcontainer heb je meer ruimte. Het tegenstrijdige is dat een afvalcontainer een groot ding is. Toch bespaart het ruimte. Dat komt doordat een afvalcontainer veel meer diepte heeft dan bijvoorbeeld een aanhangwagen. Een aanhangwagen is zo vol. Bij een afvalcontainer duurt dat wel even.

Je mag een afvalcontainer zelfs vullen tot twintig centimeter boven de rand. Natuurlijk moeten je spullen wel veilig in de container liggen. Er mogen dus geen spullen uitvallen. Als je een beetje handig weggooit, kun je de rommel zo laten vervoeren en de ruimte optimaal benutten.

Daar komt nog bij dat je nu geen rommel op de achterbank hoeft te leggen. Je auto blijft dus ook nog eens schoon. Dat is toch altijd fijn?

Goedkoper dan zelf afvoeren

De meeste mensen denken dat een afvalcontainer huren voor bijvoorbeeld grond afvoeren duur is. Dat valt juist heel erg mee. Sterker: je bespaart geld. Afval scheiden in een dergelijke bak is goed voor het milieu en scheelt je in de kosten. Hoe beter het afval gescheiden wordt, des te goedkoper de verwerkingskosten zullen zijn.

Ook praktisch is het goedkoper: als je iedere keer zelf naar de milieustraat rijdt, moet je per lichting betalen en je auto rijdt natuurlijk niet op water. Dus krijg je ook met hoge benzinekosten te maken. Dan is een afvalcontainer huren goedkoper.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee