Toe aan iets nieuws in je huis? Neem nieuwe planten! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
planten
Kamerplanten

Toe aan iets nieuws in je huis? Neem nieuwe planten!

Een ander interieur kun je op heel veel manieren vormgeven. Dus als je zin hebt in iets nieuws in je huis, slaat je creativiteit vast helemaal op hol. Het hoeft natuurlijk helemaal geen extreme make-over te zijn, zoals een complete binnentuin. Ook door ‘gewoon’ nieuwe planten te nemen, knapt je interieur al zienderogen op. Laat je inspireren door dit artikel!

Er is zoveel keuze…

Kies een grote kamerplant en je hebt meteen een flink stuk ruimte opgevuld in de kamer. Maar dan komt natuurlijk de vraag: welke plant kies je? Olifantsoor, rubberbladplant, vingersboom, palm, bananenplant… er is enorm veel keuze. Wat het beste bij jouw situatie past, kun jij als enige bepalen.

Wil je bijvoorbeeld een plant die heel erg aanwezig is met grote bladeren en felle kleuren? Of gaat het je juist om de subtiele verandering die een kamerplant teweegbrengt? Het kan allebei namelijk. Daarnaast kan het ook een bewuste keuze zijn om alleen planten te kiezen die weinig verzorging nodig hebben. Die zijn er ook in vele soorten en maten. Daarom is het goed om eerst voor jezelf te bepalen op welke manier je de planten voor verandering wilt laten zorgen in je interieur.

Kies bijvoorbeeld voor extra kleur

Toegegeven, groen is ook absoluut een kleur. Maar na verschillende tinten groen heb je misschien ook wel eens behoefte aan wat afwisseling. Gelukkig zijn er heel wat kamerplanten die diverse kleuren te bieden hebben. Vooral wanneer de planten bloeien en er bloemen te zien zijn, kun je de mooiste kleuren verwachten. Dat staat vast prachtig in je kamer!

Door bewust planten met bepaalde kleuren naast elkaar te zetten, bouw je als het ware jouw blanco schilderdoek op tot een stilleven dat helemaal bij jou past. Zie je hoe daarmee jouw eigen stijl perfect wordt weergegeven in de vorm van nieuwe kamerplanten?

Je mag ook eerst even oefenen

Welke planten perfect zullen staan in jouw inrichting, blijft natuurlijk de grote vraag. Gelukkig zijn er al technieken waarmee je dit kunt visualiseren. Via virtual reality kun je al ervaren hoe jouw kamer met planten eruit gaat zien voordat je ze daadwerkelijk hebt gekocht en neergezet. Superhandig, nietwaar? Dat is het grote voordeel van de mogelijkheden van tegenwoordig.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een heel plezierige manier van oefenen met planten: LEGO. Het bekende bouwsteentjesmerk heeft namelijk een speciale Botanical Collection gelanceerd op 1 januari 2021. Hiermee kun je zelf bouwen aan verschillende bloemen en planten. Dus als je nog niet precies weet wat je moet doen, dan kun je hiermee inspiratie opdoen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee