Tips voor het inrichten van een kleine ruimte - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kleine ruimte
Interieur

Tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Je hebt een huis gekocht of een huurwoning toegewezen gekregen. De basis staat, maar het voelt nog niet als jouw thuis. Je hebt het gevoel dat je net te weinig ruimte hebt om je huis zowel sfeervol als praktisch in te richten. Het optimaal indelen van je woning is nu extra belangrijk, want je moet het doen met de ruimte die je hebt. Wij geven je daarom wat tips en handvatten om het inrichten van jouw woning gemakkelijker te maken.

Kies meubels met meerdere functies

Kies voor meubels die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Denk aan een poef als extra zitplek en bijzettafel, een slaapbank, een uitschuifbare eettafel of een salontafel met opbergruimte. Kies bijvoorbeeld voor een hoekbank met een niet te lange chaise longue, zodat je comfortabel je favoriete serie kunt bingewatchen.

Maak goed gebruik van licht en spiegels

Gebruik lichte kleuren op de muren en voor je meubilair om de ruimte ruimer te laten lijken. Het voordeel hiervan is dat deze lichte kleuren het daglicht weerkaatsen, wat gunstig is voor kleinere ruimtes. Ook het gebruik van spiegels kan je ruimte optisch groter laten lijken. Bovendien kan een spiegel niet alleen voor praktische doeleinden gebruikt worden, maar kan het ook echt een ruimte nog mooier maken. Denk aan een spiegel met daaronder een dressoir of sidetable, of diverse spiegels boven je bank als wanddecoratie. Wij houden ervan!

Houd je huis lekker opgeruimd

Niets voelt ruimtelijker dan een opgeruimd huis. Houd je spullen uit het zicht en schaf multifunctionele opbergruimtes aan in huis. Denk aan een dressoir, vakkenkast, ruim TV-meubel met afgesloten deurtjes of wandplanken met opbergmanden. Opgeruimd staat netjes!

Bespaar tijd en moeite en besteed het uit

Heb je er simpelweg geen kaas van gegeten, maar vind je een mooi en praktisch huis wel super belangrijk? Of kom je handjes en tijd tekort om diverse woonwinkels af te struinen? Besteed dit dan lekker uit en laat een deskundig iemand aan de gang gaan met een professioneel uitgedacht interieurontwerp. Met een interieurontwerp wordt er gekeken naar een goede meubelindeling, kleurkeuze en worden alle meubels op elkaar afgestemd. Je investeert eenmalig in een nieuw interieurplan, en zij zorgen ervoor dat dit aansluit op jouw wensen en voorkeuren. Maak gebruik van deze dienst en maak van jouw huis een warm thuis.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee