Tijd om je tweezitter weg te doen? Hallo hoekbank! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
hoekbank
Woonkamer

Tijd om je tweezitter weg te doen? Hallo hoekbank!

Het is dus eindelijk tijd om je oude, aftandse tweezitter weg te doen. En nu overweeg je om een nieuwe hoekbank voor thuis te kopen. Maar, je bent er nog niet helemaal uit of je de sprong moet wagen of niet.

Geen nood. Home&Garden to the rescue! Wij hebben een paar hele mooie redenen voor je opgesomd die het ongetwijfeld een stuk makkelijker voor je zullen maken om nu toch eindelijk die hoekbank-drempel over te stappen. Want het hebben van een hoekbank is echt leuker dan je denkt!

Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk normaal om een beetje huiverig te zijn voor het aanschaffen van een hoekbank, als je simpelweg nooit een hoekbank hebt gehad. Als je ze niet gewend bent, zie je ze waarschijnlijk vooral als enorm groot en aanwezig. Dat idee kan met name overweldigend zijn als je je zich zorgen maakt over het vloeroppervlak.

Er zijn echter tal van redenen waarom een hoekbank een geweldig idee is in de woonkamer. Lees verder om de vele voordelen van hoekbanken te ontdekken en hoe ze erin slagen om een mooi onderdeel te vormen van allerlei soorten en typen woonruimtes.

Een hoekbank thuis biedt meer zitruimte

Dit is natuurlijk een inkopper: een hoekbank biedt veel ruimte voor het hele gezin en zelfs extra zitplaatsen voor eventuele gasten die op bezoek komen.

Misschien heb je al die extra zitplaatsen in je huis niet nodig en vind je een hoekbank overdreven. Maar als je het type persoon bent dat graag met de voeten omhoog zit of dat graag een dutje doet in de woonkamer, is een hoekbank toch een slimme investering.

Een hoekbank bespaart ruimte

Dit klinkt misschien tegenstrijdig vergeleken met het vorige punt, maar toch is het zo: de meeste hoekbanken besparen ruimte. Hoewel het lijkt dat l- en u-vormige banken lomp en overheersend zijn, maken ze eigenlijk efficiënt gebruik van je woonkamer. Je hebt met een hoekbank immers geen loze ruimtes. Iets dat je met een tweezitter en een driezitter naast elkaar wel hebt. Om die reden werkt een hoekbank juist heel goed als je een kleine kamer hebt.

Een hoekbank stimuleert gezelligheid

Omdat een hoekbank meer zitruimte biedt dan een gewone bank, kan je je voorstellen dat een hoekbank de gezelligheid bevordert.

Door de hoek van een u-vormige of l-vormige bank hebben jij en je gasten veel meer ruimte om met elkaar te praten terwijl jullie elkaar goed kunnen aankijken. Als je slechts één driezitter hebt en iedereen wil graag op de lekkere bank zitten, dan kijkt iedereen toch in dezelfde richting tijdens het gesprek.

Ook is er geen ruzie meer over wie er op de bank mag zitten en wie op de doorgaans minder comfortabele extra zitplaatsen moet zitten. Het is een win-win situatie voor alle betrokkenen.

Als je een specifieke opstelling wenst voor je hoekbank thuis, die past bij de inrichting van je kamer, overweeg dan modulaire banken. Dat zijn in wezen verschillende bankdelen die onderling verwisselbaar zijn en die kunnen worden opgesteld volgens je specifieke wensen en behoeften. Ook kan je sommige modulaire banken ter plekke uit elkaar schuiven in de woonkamer zodat je, tijdens een feestje bijvoorbeeld, diverse zitplaatsen creëert verspreid over de hele kamer.
hoekbank woonkamer

Een mooie hoekbank wordt de blikvanger van je woonkamer

Een hoekbank is vanwege zijn omvang vaak het middelpunt van de kamer. Wanneer je iets van stof en zachte materialen als blikvanger hebt, dan creëert dat direct een gevoel van warmte en gezelligheid. Het brengt meer sfeer in een kamer. Als je bijvoorbeeld een metalen kast als blikvanger van de kamer positioneert, dan creëer je direct een veel koelere sfeer. Als je dus van een liefdevolle sfeer in de woonkamer houdt, is het een goed idee om een grote mooie zachte hoekbank als blikvanger in te zetten.

Een hoekbank creëert ontspanning en een stressvrij huis

Eerlijk gezegd is het onwaarschijnlijk dat je van een tweezitter of een driezitter dezelfde warme huiselijkheid en hetzelfde soort uitnodigende comfort krijgt als van een hoekbank. Alleen al door de grootte van zo’n hoekbank, kan je je in elke gewenste richting uitstrekken en ontspannen. Hoekbanken zijn immers ontworpen om te loungen.

Een hoekbank kan makkelijk ingezet worden als slaapbank voor logees

Het beste aan hoekbanken is ongetwijfeld dat ze ook als slaapbank kunnen fungeren. Je zult merken dat sommige speciaal gemaakte slaapbanken vrij oncomfortabel kunnen zijn, maar als je een hoge kwaliteit hoekbank hebt aangeschaft, hoef je je over de slaapkwaliteit van je gasten geen zorgen te maken.

Als je nu al weet dat je woonkamer zo af en toe als logeerkamer zal worden gebruikt, is een hoekbank met een chaise-einde een verstandige keuze.

Conclusie

In het algemeen zijn er weinig nadelen verbonden aan een hoekbank. Wij zouden zeggen: ga ervoor! Je zult er hoogstwaarschijnlijk geen spijt van krijgen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee