Je eigen Halloween pompoen in 5 stappen maken - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Pompoen Halloween
Tips

Je eigen Halloween pompoen in 5 stappen maken

Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Doe jij er ook aan mee? Dan hebben we een 5 stappenplan voor je om een echte Halloween pompoen te maken!

Je kan een eetbare of niet eetbare pompoen gebruiken. Neem je een eetbare, bewaar dan het vruchtvlees om bijvoorbeeld te gebruiken voor pompoensoep of ander pompoengerecht.

Heb je een pompoen die van onderen nogal hobbelig is waardoor deze niet stabiel staat? Snij dan een horizontaal stuk van de bodem af totdat deze wel recht is.

Dan volgt nu het stappenplan:

1. Openmaken

Gebruik een mes met kartelrand zodat het snijden makkelijker gaat. Je kan de pompoen opensnijden bij zowel de bovenkant als de onderkant. Gebruik je de bovenkant, dan heeft je pompoen een kapje. Snijd je de onderkant open, dan blijft de bovenkant heel en zie je eigenlijk niet hoe de pompoen is opengesneden.
Houd je mes zo horizontaal mogelijk bij het snijden. Op die manier valt het kapje niet naar binnen zodra je het er weer oplegt. Maak de opening groot genoeg zodat je er met je hand makkelijk in kan en bewegingsruimte hebt.

2. Uithollen pompoen

Pompoen uithollenSchraap de zaden en vulling uit de pompoen. Gebruik hiervoor een lepel of ijsschep. De zaden kan je bewaren om er later een snack van te maken.

3. Tekenen

Met een marker, stift of pen teken je ogen en een mond op de pompoen zodat je ziet waar je straks moet gaan snijden. Je kan ook een tekening van internet printen. Plak deze dan op de pompoen en prik langs het patroon met een breinaald. Haal de print van de pompoen en je ziet dan allemaal gaatjes die aangeven waar je gaat snijden.

4. Snijden

Snij nu langs de lijnen of gaatjes voorzichtig de ogen en mond uit. Probeer recht naar binnen te snijden en niet schuin, voor een mooier resultaat.

5. Afmaken

Zet nu één of meerdere waxinelichtjes in de pompoen en plaats het kapje terug op de pompoen. Of, indien je de onderkant hebt gekozen als opening, plaats de waxinelichtjes op een oppervlak en zet de pompoen eroverheen. Maak een klein gat in de bovenkant zodat de warmte daar weg kan vloeien en je minder kans hebt op brandplekken in de pompoen. Let op dat je niks vlak boven de pompoen hangt in verband met brandgevaar.

Gefeliciteerd, je hebt nu je eigen Halloween pompoen gemaakt!

Foto’s: Viktor Hanacek en Roman Drits

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee