Het hele jaar door klussen in de tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Cottage garden
Tips

Het hele jaar door klussen in de tuin

Het hele jaar door zijn er wel klussen te doen in de tuin. Maar welke soort klussen zijn nu geschikt voor welk seizoen? Wij zetten het voor je op een rij. Welke klus pak jij als eerste op?

Winter

In de winter is het koud en groeien er nog maar weinig planten en bloemen. Toch zijn er klussen die je op kunt pakken in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld alvast aan de slag met het repareren van kapotte hekken of schuttingen. Omdat er nu minder planten staan, kun je hier makkelijker bij. Of misschien wil je wel een hele nieuwe schutting maken? Met wat hout en het juiste gereedschap heb je zo een schutting in elkaar gezet. Daarvoor zul je misschien wel wat voorbereidingen moeten treffen, zoals een boormachine of cirkelzaag kopen, maar dan heb je er wel de rest van het jaar plezier van! Daarnaast is het wel van belang dat je de planten en bloemen goed in de gaten houdt door de kou, zodat ze de winter overleven.

Lente

Aan het begin van de lente kunnen sommige planten en bloemen al een start maken met de bloei. Ga na of de planten en bloemen de winter goed zijn doorgekomen. Heb je een moestuin? Dan kun je daar deze periode mee aan de slag. Zaai bijvoorbeeld pompoen, aubergine, paprika of tomaat. En wie weet hebben we in de lente al wel wat zonnige dagen, dus het klaarmaken en schoonmaken van de tuinset is ook zeker geen overbodige luxe.

Zomer

In de zomer zul je waarschijnlijk het meest gebruik maken van de tuin. Aan het begin van de zomer, in juni, zal vooral de moestuin veel om aandacht vragen. Wellicht kun je zelfs al wel wat groente of fruit oogsten. In juli kun je kruiden oogsten, en in augustus zul je de meeste groente wel kunnen oogsten. Is de tuin aan het begin van de zomer nog wat kaal of hebben bepaalde planten de winter toch niet overleefd? Schaf dan nu wat nieuwe planten aan, want wie weet is het straks te warm. Ga je in de zomer op vakantie? Vraag dan iemand om voor je tuin te zorgen.

Herfst

Wanneer de herfst begint, is het handig om bloemen en planten nog wat extra aandacht te geven voordat de winter begint en de tuin voor te bereiden op de komende winter. Wil je nieuwe bollen planten? Maak dan alvast een beplantingsplan. Daarnaast is het na de zomer misschien wat somber in je tuin, maar gelukkig bestaan er genoeg leuke herfst ideeën om de tuin mee op te leuken zoals uitgeholde pompoenen!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee