Takken versieren voor kerst
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
takken versieren: in stammetjes gestoken en gespoten in koperkleur
DIY

Takken versieren voor kerst

We zijn er dol op: takken versieren. Juist in de feestmaand december. Geef ze een glanzende touch van koper, als de warmrode gloed van de lage winterzon.

Takken versieren Idee 1: stamtafeltjes

Onder een afdak is dit decembertafereel elke dag weer leuk om naar te kijken. Een paar stammen en wat takken zijn glanzend gespoten met koperverf. De takken zijn in de stammen gezet, waarvoor je een paar gaatjes zijn geboord. Kaarsen, waxinelichtjes en een mini-rendier zorgen voor extra sfeer.

Takken versieren Idee 2: ingelijst sprokkelboeket

takken versieren: ondersteboven gehangen in ovale lijst tegen wand
Wie had gedacht dat een sprokkelbosje takken zo’n mooi boeket kon worden? De truc is koperverf én natuurlijk de extra aandacht in de vorm van een (oude) fotolijst.

Takken versieren Idee 3: adventsboom

takken versieren: met adventszakjes in pot

Eerst op zoek naar de ideale tak, liefst met flink wat zijtakjes. Een kleine kale winterboom is ook een idee. Dan komt de metamorfose: met versierde cadeauzakjes wordt het een ware adventsboom. Begin bijvoorbeeld een week voor eerste kerstdag met aftellen, door elke dag een pakje open te maken. Zo doe je dat: neem voldoende kraftzakjes en zet er met koperstift of stempel een datum op. Een ster met wat bladgoud (erop gelijmd) maakt het nog mooier. In het zakje komt een klein cadeau, achter het zakje een velletje koperpapier ter versiering.

Takken versieren Idee 4: varenkransen

takken versieren: kerstkransen van varentakken tegen houten schutting

Zo mooi en toch zo simpel: al het wintergroen mag meedoen. Een cirkel van ijzerdraad is de basis voor deze tere kerstkransen. Om het ijzerdraad zijn, heel verrassend, lange varenstelen en sprieten van de Asparagus gewikkeld. Uiteraard zijn ook andere, buigzame takken te gebruiken: kijk eens wat je in de tuin vindt of bij het tuincentrum kunt krijgen.

Fotografie: Rolinda Windhorst. Styling: Stijlbloem/Fleur Spronk, Nadine Walter (ass.). M.m.v. bloemenbureauholland.nl

Meer over Kerst? Klik hier.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee