Maak het speelgoed van je kind een mooi onderdeel van je interieur - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kamer speelgoed
Interieur

Maak het speelgoed van je kind een mooi onderdeel van je interieur

Ken je dat gevoel? Heb je jarenlang je ziel en zaligheid gestopt in de styling van je prachtige woonkamer…. En dan heb je ineens een kindje! Een geweldig en superlief kindje waar je zielsgelukkig mee bent en waar je echt waan-zin-nig veel van houdt…
Maar: “Neeeee!!!” denk je op een dag als je verdwaasd je rondkamer rondkijkt, “Was dìt nou die kamer waar ik altijd zo van genoot?! Mijn hemel! Het lijkt wel een peuterspeelzaal!!!”

Van die hippe styling van jou is nog maar weinig over. Je wordt om de oren geslagen met… ja… zeg het maar gewoon eerlijk: met het meest lelijke speelgoed dat je ooit hebt gezien. De felle kleuren lijken bijna allemaal even hard te schreeuwen om je aandacht en lichtjes knipperen druk aan en uit.
En waarom snappen die speelgoedfabrikanten nu gewoon niet dat jij gewoon echt nooit van je leven hebt gedroomd van het dag in dag uit moeten kijken naar miniatuurautootjes of mini keukengerei.

Dan hadden de speelgoedmakers in de 18e eeuw het toch beter bekeken met hun mooi uitgesneden houten hobbelpaarden en rijkelijk beklede poppenhuisjes en romantisch en lieflijk uitgedoste poppenwagentjes. Die twee elementen gingen prachtig op in het sjieke en rustieke interieur van toendertijd.

Maar niet gevreesd, ook vandaag kan speelgoed nog steeds een prachtig onderdeel vormen van je interieur! Nou ja, niet al het speelgoed natuurlijk!

Allereerst moet op zoek worden gegaan naar een geweldig mooie speelgoedkast voor je kind. Een kast die perfect past in je interieur, maar die wel volledig van je kind is. In deze kast kan al het lelijke speelgoed geworpen worden zodra je kind er mee klaar is. Opgeruimd staat netjes!

Maar dan komt het leuke….!

Er is ook speelgoed op de markt dat multifunctioneel ingezet kan worden! Speelgoed dat niet alleen leuk is voor je kind om mee te spelen, maar wat vervolgens óók nog eens heel leuk is om naar te kijken! Ja! Speelgoed dat leuk is om naar te kijken in je woonkamer!!!!

knikkerbaan

Heb je je ooit wel eens gerealiseerd dat een echt mooi en kwalitatief ontworpen knikkerbaan eigenlijk gewoon nèt een kunstobject is? Met dat prachtige lijnenspel, en de vaak Mondriaan-achtige kleurcombinaties doet zo’n mooie knikkerbaan vaak niet onder voor echte kunst.
Dus in plaats van het snel wegstoppen van zo’n knikkerbaan tussen de rest van het speelgoed, zou je er ook voor kunnen kiezen om er een apart altaartje voor op te richten in de woonkamer!

Elke keer als je kind klaar is met bouwen, kan deze mooi voltooide knikkerbaan er weer mooi op geëtaleerd worden. En ook handig: de knikkerbaan nodigt op die manier elke dag het kind weer uit om te komen spelen met hem.

Wat zo leuk is aan knikkerbaan-activiteiten is dat ze kinderen een uitdaging met een open einde bieden. Uitdagingen met een open einde vereisen creativiteit, vindingrijkheid en probleemoplossende vaardigheden. Doordat knikkerbanen uitdagingen met een open einde bieden, kunnen kinderen de principes van technisch ontwerp in de praktijk brengen en oneindig vele ontwerpen blijven toepassen ter verbetering van de knikkerbaan. Iets dat erg belangrijk is voor de vorming van het denkvermogen, wiskundig inzicht en de creativiteit van je kind.

Bovendien kunnen kinderen de knikkerbaanchallenge vanuit hun eigen ontwikkelingsniveau benaderen. Jonge kinderen kunnen een eenvoudige knikkerbaan maken en oudere kinderen kunnen knikkerbanen maken die zeer uitgebreid zijn. Knikkerbanen zijn echt een activiteit die geschikt is voor alle leeftijden, wat maakt dat je een knikkerbaan voor lange tijd als onderdeel van je interieur houden kunt!

Dus op deze manier kunnen knikkerbanen niet alleen de ontwikkeling van je kinderen versterken…. Als je een hele mooie uitkiest, zijn ze ook nog eens een lust voor het oog in je interieur!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee