Smoothie uit eigen tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
smoothie
DIY

Smoothie uit eigen tuin

smoothieWij gaan voor superfood uit eigen achtertuin! Welke soorten zijn geschikt voor de tuin en leveren ook lekkere (smoothie)vruchten op? Onze vitaminebom-top 3:

1. Goji-bes (Lycium Barbarum)

Gezond Zit tsjokvol antioxidanten, vitamine A en ijzer, en heeft een waslijst aan positieve eigenschappen. 200 gram biologische goji-bessen kost in de winkel al gauw meer dan een tientje.
Smaak Lijkt op die van rozijnen en krenten maar frisser. Vruchten kun je zo eten of gedroogd. Verse en gedroogde (geweld in water) kun je toevoegen aan smoothies.
In de tuin Struik, kan in de volle grond en in een grote pot. In het voorjaar paarse bloemen, in de zomer langwerpige bessen die van groen naar fel oranjerood verkleuren. Voor een zonnige plek. Hoogte ca. 150 -200 cm (kan gesnoeid).

2. Doornloze zwarte braam (Rubus fruticosus ‘Black Satin’)

Gezond Bramen zijn van alle fruitsoorten het rijkst aan calcium en vitamine E, en leveren magnesium en ijzer.
Smaak Fris, sappig en aromatisch.
In de tuin Struik die het best kan worden geleid langs een muur of schutting. Stelt weinig eisen, maar houdt wel van zon en voldoende water (nodig voor het wellen van de vruchten). In het voorjaar witte bloemen, vanaf ca. half juli bramen. Hoogte ca. 150-200 cm (kan gesnoeid).

3. Braamboos (Rubus x loganobaccus ‘Thornless Loganberry)

Gezond Rijk aan vitamine A, B1 en C.
Smaak Heerlijke, sterke smaak.
In de tuin Kruising tussen een braam en framboos. Vruchten zijn groter (langer) dan die van een framboos. Bloeit in het voorjaar wit-roze. Pluktijd begint in juli en gaat door tot september. Kan goed worden geleid want heeft geen stekels. Voor een zonnige plek, houdt van kalk en humus. Hoogte ca. 200 cm (kan gesnoeid).

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee