Sla is een bloem - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Wilde sla bloemen
Dubbelgroen blog

Sla is een bloem

“Naar aanleiding van een interview in het NRC in 2007 is mijn filosofie van Nederlandse tuinstijl een ander leven gaan leiden”.

In 2006, kom ik terug van drie jaar Sint-Maarten. Daar had ik een tuin met mango en zuurzakken tot aan palmbomen en nogal wat meer eetbaars. Iedere ochtend was daar de Sugarbird of een kolibrie zoekende naar nectar. Voor het eerst in mijn leven een eigen tuin. Komende van driehoog zonder balkon. Daar heb ik ervaren hoe lekker een tuin kan zijn.

In Nederland zien we borders met alleen maar sierplanten. Hij moet vooral het gehele jaar mooi zijn. Op een apart gedeelte worden er misschien groenten en kruiden geplant.

Deze drie groepen van beplanting kunnen ook goed samenleven. Sla krijgt ook mooie gele bloemen. Chinese bieslook heeft een prachtige witte bloem. En wat denk je van een spruitkool. Een dak begroeiing met gewone bieslook is ook nog eens eetbaar. Als wij nu de Nederlandse tuinkunst naar een mix van eigen stijl brengen.

Het vraagt wel wat meer onderhoud. Maar de periode van onderhoudsarme tuinen zijn we allang gepasseerd. Ik hoor steeds meer mensen die het tuinieren ervaren als echte ontspanning. Je hoofd leeg maken. Een veel gehoorde kreet. Het maakt je tuin zoveel spannender en meer eigen.

Een tuin is pas een tuin

Als hij mij geeft

wat een droom

beloofd om te geven

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee