Het Rozenfestival in Lottum staat dit jaar in het teken van de smaak van rozen. In het ‘Paleis van de Smaak’ zien bezoekers hoe rozen op diverse manieren bereid kunnen worden. Ook elders op het festivalterrein wordt zichtbaar hoe rozen culinair gebruikt worden. Vele taarten, ijsjes en gebakjes van rozen sieren het centrum van Lottum van 10 t/m 13 augustus.
Op zaterdag 11 augustus is TV-kok Nadia Zerouali (bekend van het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten) aanwezig in het Paleis van de Smaak. Voor haar programma gaat Nadia altijd op zoek naar bijzondere producten, om ter plekke mee te koken. En die heeft ze gevonden in Lottum: de roos. Tijdens het Rozenfestival gaat deze culinair schrijfster dan ook hoogstpersoonlijk in het Paleis van de Smaak koken met rozen als ingrediënt.
Net als voorgaande jaren zal ook het team van IJssalon Clevers aanwezig zijn, dit keer niet alleen om ijsjes te verkopen, maar ook om presentaties over ijsbereiding te houden. Tevens wordt in het Paleis van de Smaak speciaal rozenbier gepresenteerd. Ook kunnen bezoekers in het Paleis van de Smaak kennismaken met streekproducten uit de regio of voor een verfrissend speciaalbiertje terecht in de Biergarten.
Kosten entreekaarten:
Dagticket:
Voorverkoop: €17,00
Dagkassa: €18,50
Avondticket (entree vanaf 20.00 uur):
Voorverkoop: €8,00
Dagkassa: €10,00
Openingstijden Rozenfestival 2018:
Vrijdag 10 augustus 17:00 uur
Zaterdag 11 augustus 10:00 uur
Zondag 12 augustus 10:00 uur
Maandag 13 augustus 10:00 uur
Meer info en kaarten op www.rozendorp.nl.
Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee