Ook rolluiken kopen? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
rolluiken
Huis

Ook rolluiken kopen?

Je woont in een mooi huis met veel ramen. Op een zonnige dag zorgt het direct invallende zonlicht niet alleen voor sfeer en helderheid. Helaas warmt het je ruimte ook goed op en kan het verblindend werken als je dicht in de buurt van een raam moet werken. Goede zonwering geeft je ogen rust en houdt je ruimte aangenaam koel. Heb je wel eens aan rolluiken gedacht? Ze geven je een zeer efficiënte zonwering, houden je ruimte koel of juist warm en zijn bovendien een goede vorm van inbraakpreventie.
Je kunt de traditionele rolluiken kopen, maar ook inbouw rolluiken die weggewerkt worden boven het raam. Inbouw is met name aan te raden als je een nieuw huis gaat bouwen.

De voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn traploos in te stellen en kunnen je ruimte zowel gedeeltelijk als geheel verduisteren. Zo bepaal je zelf hoeveel zonlicht je in je woning toelaat. Vergeleken met andere vormen van zonwering geniet je met rolluiken van een duurzame oplossing die bovendien gemakkelijk te bedienen is. In de zomermaanden hou je jouw ruimte aangenaam koel. In de wintermaanden geven rolluiken je een goede temperatuurisolatie, zodat je ook kunt besparen op je stookkosten. Rolluiken kopen die perfect op maat gemaakt zijn van hoogwaardig aluminium mag je ook zien als een adequate vorm van inbraakbeveiliging. Inbrekers zullen écht moeite moeten doen om ze open te breken, waardoor de pakkans tijdens hun poging tot inbraak levensgroot wordt. Ze zullen je woning hoogstwaarschijnlijk links laten liggen.

Rolluiken kopen met hor

Rolluiken zijn zelfs met een hor verkrijgbaar. Hiermee houd je insecten en ongedierte buiten, terwijl je het raam open kunt houden maar toch tegen de zon beschermd bent. Let er wel op dat je de ramen niet naar buiten toe opent, want dan heeft de hor helaas geen effect. Met name draaikiepramen zijn geschikt voor een rolluik met hor. Je kunt ze onafhankelijk van de hor bedienen. De hor werkt hetzelfde als een rolhor, door naar beneden te trekken en onderin vast te klikken. Als je de hor weer omhoog wilt doen, klik je deze los en de hor rolt zich vanzelf netjes weer op.

Geheel op maat kopen

Je gaat pas profiteren van alle voordelen, wanneer je ze geheel op maat laat maken. Niet alle ramen en kozijnen hebben dezelfde afmetingen. Op maat gemaakte rolluiken kopen kan ook heel eenvoudig online. Er zijn klassieke rolluiken, maar ook met ingebouwde horren. Met deze rolluiken geniet je van frisse lucht, terwijl ze ook zorgen voor efficiënte zonwering. Je kunt ze op verschillende manieren laten monteren, afhankelijk van je kozijn en raam. Je hebt ook de mogelijkheid om ze zelf te monteren. Verder heb je de keuze uit een handbediening of een elektrische bediening. De elektrische bediening kan door middel van een schakelaar op de muur of met een afstandsbediening. Deze handzender zorgt ervoor dat je de rolluiken op en neer kunt laten gaan en kunt stoppen op de gewenste positie. Precies op het punt dat de zon niet hinderlijk naar binnen schijnt.

Meer lezen

2 reacties op “Ook rolluiken kopen?”

  1. Vincent Rondwijk schreef:

    Ik zie in mijn omgeving ook dat veel mensen kiezen voor rolluiken. Het lijkt mij ook een goede manier om mijn woning koel te houden in de zomer. Daarnaast hoor ik ook dat het ook veel voordelen heeft voor grotere panden. Zo zouden deze rolluiken ook brandwerend kunnen werken.

  2. Maria ten Hoeve schreef:

    Goed idee om inderdaad voor rolluiken met een hor te kiezen. Hier had ik nog niet aan gedacht in mijn speurtocht naar Goed idee om inderdaad voor rolluiken met een hor te kiezen. Hier had ik nog niet aan gedacht in mijn speurtocht naar mooie rolluiken voor mijn nieuwe woning. Het is lastig om iets te vinden wat passend is voor mijn type raam, maar gelukkig heeft het geen haast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee