Zo creëer je een luxe uitstraling in jouw tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
luxe uitstraling tuin
Styling

Zo creëer je een luxe uitstraling in jouw tuin

De tuin is echt een verlengstuk van jouw woning en daarom is het belangrijk om deze plek zo fijn en comfortabel mogelijk te maken. De tuin is een oase van rust en ontspanning en daarom lees je in dit artikel hoe jij jouw tuin kunt omtoveren tot een stijlvolle buitenruimte.

#1. Symmetrie

Een belangrijk kenmerk voor een luxe tuinontwerp zijn symmetrie en balans. Zorg daarom voor harmonie door plantenbakken, stoelen en accessoires symmetrisch te plaatsen in de tuin. Hiermee creëer je een gevoel van evenwicht en orde in de tuin waardoor je rust in je tuin zal ervaren. Daarnaast voelt het compleet wanneer we symmetrie toevoegen en maakt het de tuin helemaal af.

#2. Rolluiken

Niet alleen elementen in de tuin, maar ook aan het huis zijn van belang om een luxe uitstraling te creëren. Wanneer je geniet in je tuin is het namelijk belangrijk dat het aanzicht van jouw huis netjes en verzorgd is. Kies voor stijlvolle rolluiken, zodat dit bescherming biedt tegen zonlicht, maar het er ook netjes en verzorgd uitziet. Denk bijvoorbeeld ook aan een lage binnentemperatuur in de zomer, verduisterend, isolerend, maar ook schrikt het inbrekers af. Naast het esthetische voordeel zijn er daarom ook veel praktische voordelen. Bij Degalux bieden ze allerlei soorten rolluiken aan en nemen ze ook de montage uit handen. Zeker eens de moeite waard om een kijkje te nemen voor meer informatie.

#3. Verlichting

De juiste verlichting in de tuin kan een groot verschil maken als het gaat om sfeer en gezelligheid. Een luxe uitstraling kun je voornamelijk in de avond creëren met sfeerverlichting. Denk hierbij aan mooie lantaarns, fakkels of inbouwspots tegen de schutting aan. De spotjes staan strak en modern en de lantaarns en fakkels maken het wat speelser. Hierdoor zorg je voor de perfecte ambiance in de avonden. Heb jij kunst of bijzondere objecten in de tuin? Verlicht deze dan door middel van spotjes. Hierdoor komt dit mooi uit wanneer het in de avond schemerig of donker is.

#4. Investeer in meubels

Voor een luxe uitstraling in de tuin kun je het beste investeren in hoogwaardige materialen. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam hout, luxe stoffen voor op een lounge set en natuursteen voor bepaalde looppaden. Hierdoor staat het niet alleen prachtig, maar is het ook nog eens duurzaam voor de langere termijn. Doordat je investeert in goede materialen kun je hier lang van genieten.

Ga voor symmetrie, mooie rolluiken, diverse soorten verlichting en kwalitatieve meubels in de tuin. Hierdoor kun jij optimaal genieten van een luxe uitstraling en sfeer in de buitenruimte.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee