Een nieuwe tuinbank zelf maken of kopen; een handige gids - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuinbank
Terras

Een nieuwe tuinbank zelf maken of kopen; een handige gids

Ben je hard toe aan een nieuwe tuinbank in je tuin? Is je huidige tuinbank aan vervanging toe of kun je hier bijvoorbeeld niet eens meer op zitten? Of past de tuinbank eigenlijk niet bij de rest van je tuin? Er is altijd wel een goede reden om je huidige tuinbank te vervangen.

Bij het vervangen van een tuinbank heb je twee mogelijkheden. Je kunt de tuinbank zelf maken of je koopt een nieuw exemplaar. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit veel tuinbanken bij Tuinmeubelshop. Maar deze tuinbanken vragen wel om een bepaalde investering, waardoor het wellicht interessanter is om de tuinbank zelf te maken. Enfin, beide mogelijkheden worden in deze korte gids besproken.

Zelf een tuinbank maken

Het zelf maken van een tuinbank brengt specifieke voordelen met zich mee. Zo is het een goedkope manier om aan een nieuwe tuinbank te komen. Je hebt eigenlijk alleen materiaal nodig, indien je al over de juiste gereedschappen beschikt.

Vergis je echter niet in de materiaalkosten. Als je echt goed en mooi hout wilt kopen, kost dit behoorlijk veel geld. Het is daarom niet zo dat het maken van een tuinbank altijd goedkoper is dan het kopen van een tuinbank.

Wel levert het maken van een nieuwe tuinbank veel plezier op. Je bent lekker bezig, je bent creatief en je hebt na afloop een voldaan gevoel. Bijkomend voordeel is dat je volledig zelf kunt bepalen hoe de tuinbank er uit komt te zien. Ook bepaal je volledig zelf de afmetingen. Hiermee kun je ‘m direct afstemmen op je terras, je parasol en andere onderdelen in je tuin.

Voor een tuinbank maken moet je voldoende tijd vrijmaken. Je moet het ontwerp maken, je moet materialen inkopen en je moet de tuinbank helemaal maken. Nadien komt het ook nog aan op het afwerken van de bank.

Een tuinbank kopen

Heb je een gebrek aan tijd? Dan valt de optie om een tuinbank zelf te maken eigenlijk al direct af. Voor het maken van een tuinbank heb je nu eenmaal veel tijd nodig. Vandaar dat veel mensen toch kiezen voor het kopen van een tuinbank.

Het fijne bij het kopen van een tuinbank is de eenvoud. Maak een vergelijking tussen de tuinbanken, kies de gewenste variant uit en zet deze bank direct in je tuin neer. Hier betaal je uiteraard wel voor, maar op zich vallen de aanschafprijzen reuze mee.

Bij een tuinbank kopen heb je bovendien meer dan voldoende keuze. Kijk maar eens naar het huidige aanbod. Je kunt voor elke tuin wel een geschikte tuinbank vinden. Ongeacht hoe groot je tuin is of wat de stijl van je tuin is. Door het diverse aanbod kun je ook voor elk bedrag een geschikte tuinbank vinden.

Wat spreekt jou op dit moment het meeste aan? Voor beide opties valt in ieder geval iets te zeggen. Het is, volgens velen, vooral van belang dat de tuinbank volledig naar wens is. Hoe je aan die tuinbank komt, is volledig aan jezelf.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee