Pluk dit boeket
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
plukboeket
Algemeen

Pluk dit boeket

Wie wil dat nou niet, op zo’n manier uit je eigen tuin plukken dat die niet kaal wordt, maar juist bloemrijker. Ook onze chef creatief Mirjam beheerst de kunst van het plukken, getuige dit boeket. Weet jij welke bloemen dit zijn?

Met de klok mee, vanaf bovenaan midden:

Allium: ofwel sierui of daslook, familie van de ui, knoflook, prei en bieslook. Breidt zich van nature makkelijk uit. Deze bloem heeft de voorkeur voor een zonnige plek, maar groeit ook in de schaduw.

Ooievaarsbek: ook wel Geranium. Populair en makkelijk. Verschillende soorten van deze bloem zijn geschikt voor de schaduw, of groeien juist goed in de volle zon.

Clematis: Deze klimplant komt voor in veel verschillende kleuren. Hij staat met zijn voeten in de schaduw, en groeit zo omhoog (wel met steun van een heester of klimrek).

Boshyacint: Geen doorsnee hyacint: de bloemen zijn kleiner en zitten vaak aan een kant van de steel. Deze wilde hyacint is een kruising tussen de Engelse blue bell en de Spaanse hyacint.

Sierdovenetel:  Deze plant is geschikt om in de schaduw te planten, en heeft groen met zilveren bladeren.

Daslook: of Allium Ursinium. Familie van de ‘normale’ Allium hierboven. Groeit graag in de schaduw, in vochtige grond. Is eetbaar, net als de Allium.

Ooievaarsbek: Zie de beschrijving hierboven.

Clematis: Zie de beschrijving hierboven. 

Komkommerkruid: Deze plant is herkenbaar aan zijn blauwe bloemen en ruwharige groen. Wordt ook wel bernagie genoemd.

 

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee