Nieuwe hangplek voor kamerplanten - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Planten planken
Binnen

Nieuwe hangplek voor kamerplanten

Kamerplanten zijn hot, ze vullen onze vensterbanken en tafels, maar we zien ze steeds vaker op een nieuwe ‘hangplek’: ondersteboven, aan de kapstok of in formatie tegen de muur.

Hangplek 1: verspringend tegen de muur

Op de foto hierboven: kruidenplanten uitgestald op planken die verspringend tegen de wand zijn bevestigd. Leuk in de keuken. In de woonkamer kun je hetzelfde doen met vetplanten of andere kleine kamerplanten.

Hangplek 2: ondersteboven

Plantenpot Sky Planter is perfect voor alledaagse kamerplanten zoals Dracaena, eendagsbloem en lepelplant. Ondersteboven hangend worden ze opeens heel bijzonder. De potten van keramiek zijn er speciaal voor ontwikkeld en hebben een waterreservoir.

Hangplek 3: aan de kapstok

Hang plantzakken aan een muurkapstok met (hang)planten zoals Muehlenbbeckia, Scindapsu, Peperomia en klimop. Dergelijke zakken zijn onder andere verkrijgbaar bij Fonq.nl.

Hangplek 4: zwevend door de ruimte

Heel hip zijn transparante bolvormige plantenpotten die, opgehangen aan sterk dun draad, als ufo’s door de ruimte lijken te zweven. Al gespot in een badkamer met een vlinderorchidee, klimop en mosplantje erin. Deze planten voelen zich in zo’n vochtig klimaat prima thuis.
Ook spectaculair zijn de hangende groene bollen van Fedor van der Valk. Die zijn geïnspireerd op de Japanse Kokedama, een speciale bonsai-techniek waarbij de wortels van de planten in een bol mos groeien. Kijk je ogen uit op stringgarden.com.

Hangplek 5: aan de trap

Een verticale tuin in huis is in een oogwenk gemaakt. Pak of maak een eenvoudige ladder en hang hem vol kamerplanten. Ook zo te verhuizen naar een zonnige, beschutte plek op het terras.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee