Maak Kennis Met De Onkruideniers - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
onkruideniers
Lente

Maak Kennis Met De Onkruideniers

Wat een waanzinnig leuk initiatief: Ronald Boer en Jonmar van Vlijmen zijn onkruideniers. Ze zoeken naar kruiden in berm, plantsoen en veld en laten zien hoeveel eetbaars er om ons heen groeit. En dat we dat een waardevolle betekenis kunnen geven in ons dagelijks leven. 

Ronald en Jonmar doen het voor, met mooie projecten, expedities, workshops en proeverijen. Ze hebben ook hun eigen veldwerkplaats waar ze onkruid ‘kweken’, experimenteren en zo naar nieuwe mogelijkheden zoeken.

Naar eigen zeggen stellen de onkruideniers ongewenste natuur in de stad centraal. Waar anderen onkruid met man en macht tegengaan, maken deze mannen er levensmiddelen van. Er zijn vele soorten urbane vegetatie die je voor van alles kunt gebruiken, zoals: daslook, brandnetels, paardenbloemen en madeliefjes.

Expedities

De onkruideniers organiseren expedities naar onkruidrijke gebieden om hun kennis en enthousiasme met geïnteresseerden te delen. Zo kun je op zondag 7 mei mee op expeditie naar het Suikerunie terrein in Groningen. Na 5 weken onderzoek kunnen ze je precies vertellen wat de historie van het terrein is, wat er groeit en op welke manier je de vegetatie op het terrein in het dagelijks leven kunt gebruiken. Speciaal voor de gelegenheid is een exclusief ‘roeg’ bier gebrouwen, wat jij samen met hen kunt ontkurken.

Naast expedities kun je ook bij de onkruideniers terecht voor proeverijen en workshops. Ze werken samen met culturele organisaties en initiatieven om onkruid populairder te maken.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan een kijkje op hun website onkruidenier.nl .

TEKST MERIJN TOL EN ROOS VOLKERS FOTOGRAFIE MAURICE BOYER

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee