Ledikant kopen? Let op deze 4 zaken! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
ledikant
Slaapkamer

Ledikant kopen? Let op deze 4 zaken!

Zoek je een bed voor jouw zoon of dochter? Dan is de kans aanwezig dat je bij een ledikant uitkomt. Dit is de benaming voor een bed waarin je een bedbodem met matras legt. Ledikanten zijn vaak aantrekkelijk geprijsd, wat het extra interessant maakt om zo’n bed te kopen. Toch raden wij je aan niet te hard van stapel te lopen. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, zetten wij hier 4 zaken op een rijtje om op te letten.

1. Afmetingen

We beginnen direct met het belangrijkste: de afmetingen. Jouw kind moet immers voldoende ruimte hebben om zich te bewegen in dit bed. Vind je het lastig om de juiste maat voor het bed te bepalen? Dan biedt een meegroei ledikant uitkomst. Grote voordeel van zo’n ledikant is dat je deze in lengte kunt verstellen. Is jouw kind te groot geworden voor het bed? Geen probleem, want met een meegroei ledikant pas je het bed makkelijk en snel aan de lengte van jouw kind aan.

2. Comfort

Naast de afmetingen is ook het comfort van een ledikant belangrijk. Je wilt immers wel dat jouw kind goed slaapt in een ledikant. Kijk daarom goed naar de kwaliteit van het bed alvorens je tot aankoop overgaat. Let extra goed op de bodem. Veel ledikanten bevatten een lattenbodem, maar je kunt ook kiezen voor een ledikant met een hardboardplaat als bodem. Een lattenbodem geniet de voorkeur, want deze ventileert beter. Dit verhoogt het slaapcomfort.

3. Veiligheid

Als je een ledikant koopt, wil je dat deze veilig is. Jouw kind moet er ’s nachts immers zonder problemen in kunnen slapen. Beweegt jouw zoon of dochter veel in zijn/haar slaap? Kies dan voor een ledikant met een opstaande rand of een hekje. In dat geval kan jouw kind niet uit bed rollen in zijn slaap. Let daarnaast ook goed op de afwerking van het bed. Kinderen kunnen zich namelijk verwonden aan het bed als deze niet goed afgewerkt is. Als er een stukje hout los zit, kunnen zij bijvoorbeeld een splinter in hun hand krijgen.

4. Prijs

De gemiddelde Nederlander kijkt al snel naar de prijs als er een nieuw product moet komen. Bij een ledikant is dit waarschijnlijk niet anders. Toch raden wij je aan je niet te veel te focussen op de prijs. Waarom niet? Omdat de afmetingen, het comfort en de veiligheid belangrijker zijn dan de prijs. Kijk daarom liever naar de kwaliteit van het bed.

Wil je niet onnodig veel betalen voor een ledikant? Dan is een meegroeibed een goede keuze. Doordat dit bed in lengte verstelbaar is, kan jouw kind hier jarenlang in slapen. Hierdoor voorkom je dat je meermaals een nieuw bed moet kopen. Eigenlijk bespaar je dus geld door voor een meegroei ledikant te kiezen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee