Last van wespen op je buitentafel tijdens het eten? Zo voorkom & verjaag je ze - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
wespen verjagen
Tips

Last van wespen op je buitentafel tijdens het eten? Zo voorkom & verjaag je ze

Als je net lekker buiten aan het eten bent in het zonnetje, zit je niet te wachten op wespen. Toch komen wespen vaak af op lekkernijen. Niet iedereen blijft even koel onder zo’n situatie. Mensen die bang zijn voor wespen, beginnen vaak meteen in de rondte te slaan. Daardoor voelt de wesp zich bedreigd en steekt hij. Daardoor krijg je een pijnlijke steek. Wespen verliezen hun angel niet bij een steek, waardoor ze zelfs meerdere keren kunnen steken. Het is dus verstandig om ze te voorkomen en op de juiste manier te verjagen.

Wespen buiten verjagen

Wespen zijn vaak in de zomer in Nederland te vinden. Bijvoorbeeld als je buiten net lekker aan het barbecueën bent, of in het pretpark. De reden waarom mensen wespen willen verjagen, laat zich niet lastig raden: ze zijn bang om gestoken te worden. Je kunt er als volwassene zelf iets aan doen om te zorgen dat je niet gestoken wordt. Als je gewoon rustig blijft zitten, zal een wesp zich niet bedreigd voelen en is de kans om gestoken te worden een stuk kleiner. Maar kinderen lopen vaak door hun paniekreactie een grotere kans gestoken te worden. De wespen verjagen is dan ook een goede zet.

Gebruik een zak water

Een heel handige manier van wespen bestrijden, is door gebruik te maken van een zak water. Als je wespen uit de buurt wilt houden, kun je de zon gebruiken om de wespen uit je buurt te houden. Zodra de zon op de zak met water valt, ontstaat er een glinstering. Daar houden wespen niet van.

Wespenval maken

Als wespen in de buurt van de buitentafel komen, is dat vaak doordat er veel zoetigheid op tafel staat. Laat dus niet onnodig drankjes of etenswaren op tafel staan. Maar op een warme zomerdag is een verkoelend drankje altijd welkom. Om deze reden kun je ook zelf een wespenval maken. Snijd een plastic fles doormidden en draai de bovenkant om. Stop deze ondersteboven in de fles. Daardoor ontstaat er een soort trechter waar wespen wel in vliegen, maar niet meer naar buiten kunnen. Giet vervolgens een klein laagje ranja of andere zoete vloeistof in de fles en je houdt ze gemakkelijk uit je buurt.

Wespen verjagen met deodorant werkt niet

Er zijn ook veel mensen die vaak allerlei middelen gebruiken om wespen op afstand te houden of de boktor te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan haarlak of deodorant. Met deze middelen gaan de wespen wel dood, maar het is zeker niet verstandig om dit soort middelen in te zetten. De geur van haarlak en deodorant leidt ertoe dat de wespen alleen maar agressiever worden. De kans is dus groot dat je met deodorant of haarlak gestoken zal worden.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee