Geurige lavendel en andere vakantie-sfeermakers uit Frankrijk
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
geurige lavendel, in potten aan de muur
Buiten

Geurige lavendel en andere vakantie-sfeermakers uit Frankrijk

geurige lavendel, in potten aan de muur
Met geurige lavendel, Parijse bistrostoeltjes en een grote buitentafel  breng je die typisch Franse joie de vivre in eigen tuin. En een beetje geluk met het weer natuurlijk, voor een nazomer in fijne vakantiestemming.

geurige lavendel, lavendelterrasLavendelterras
De veranda is dé plek om uren lezend door te brengen. Vakantie in optima forma en dat in eigen tuin. Het mediterrane lavendelpaars is het Franse ‘geheim’. Aan lavendel is geen maximum verbonden: probeer ze allemaal, er zijn zo veel verschillende soorten lavendelplanten! Vul alle potten, manden en borders en laat je bedwelmen, elke mooie zomerse dag.


geurige lavendel en andere vakantie-sfeermakers, gedekte buitentafel op het grasEten aan een grote buitentafel
Blote voeten in het gras, de grote buitentafel op een mooi schaduwplekje en het feest kan beginnen. Het ultieme Franse vakantiegevoel, manger à la campagne, helemaal zoals buiten eten bedoeld is. En terwijl de zon langzaam ondergaat, is het nog lang geen tijd om naar binnen te gaan. Wel het juiste moment om flinke hoeveelheden waxinelichtjes tevoorschijn te halen en op zoek te gaan naar alles waar een lichtje in past. Idee: waxinelichtjes passen wonderwel in die typisch Franse eiermandjes van ijzerdraad. Ze blijken de perfecte lantaarns om bijvoorbeeld aan een tak te hangen.


geurige lavendel en andere vakantie-sfeermakers, schommelstoel aan boomtakDe kunst van het schommelen

Lezen en luieren gaat al schommelend het best, zeker als de zon hoog staat en de schaduw een oase is. Zelf maken kan ook: een oude tuinstoel wordt met een paar stevige touwen al snel tot schommel verheven.

Fotografie: Hollandse Hoogte

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee