Kerstboom met personality
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Mirjam's tuinblog

Kerstboom met personality

kerstboomOnderzoek heeft aangetoond aan dat mensen na verloop van tijd op hun huisdier gaan lijken. Zou dat ook met kerstbomen het geval kunnen zijn? De tijdsduur die je met elkaar doorbrengt is een probleem denk ik. Kerstbomen staan hooguit drie weken in de woonkamer te pronken met hun lichtjes en ballen, dus om erop te gaan lijken… nee zo snel zal dat niet gaan. Het zal eerder andersom zijn: je kiest een boom die op je lijkt. Dan zouden korte stevige mensen kiezen voor een compact vol dennenboompje en lange magere voor een hoge smalle. Toon me je kerstboom en ik weet hoe je eruitziet. Wat zou je dan van mij denken als je naar mijn kerstboom kijkt? Een lange, kalige slungel met een kronkel, ik zal het zelf maar zeggen. Dat lange klopt wel, maar de rest hoop ik toch niet. Ik heb nergens een onderzoek kunnen vinden dat mijn theorie ondersteunt, dus laten we het maar op lariekoek houden.

Waarom ik voor zo’n buitenmodelletje kerstboom heb gekozen? Ik vond die andere allemaal van die saaie braveriken. Ze hadden net zo goed nep kunnen zijn: keurig symmetrisch, kaarsrecht met naalden die, zo beloofde de kersboomverkoper, zeker een maand blijven zitten. De blauwsparren en Nordmannen, ik werd er niet opgewonden van. Toen ik mijn wens kenbaar maakte: een natuurlijk gegroeide boom, niet te vol en met schwung, keek de man me glazig aan: hij had alleen maar ‘mooie’ bomen in de aanbieding. Nu had ik misschien het bos in kunnen gaan en de leukste minkukel eruit kunnen scheppen maar daarvoor ben ík dan weer zelf te braaf. Zal je net zien dat ik de boswachter tegenkom: ‘Mevrouwtje waar zijn we helemaal mee bezig’. Zit ik in de cel met kerst. Omdat de kerstboomverkoop plaatsvond op een kwekerij besloot ik in de verste hoek te gaan kijken. Zowaar trof ik daar een rijtje zielige bomen, die niet mee mochten doen met de jaarlijkse kerstverkoop. Mijn beauty stond bijna achteraan en er moest een stevige spade aan te pas komen om hem uit te graven.

Thuis heb ik mijn unieke kerstboom verwend met verse potgrond in een zinken teil en versierd met een lichtsnoer dat zijn kronkelige gestalte goed doet uitkomen. Verder wat vintage ballen: eenvoud siert de boom. Als dank verspreid hij een heerlijk, natuurlijk dennenparfum. Elke dag giet ik een liter water op de kluit, zo moet hij het wel uithouden tot 1 januari. Dan verhuist de boom naar buiten, waar hij vast nog wel tot de zomer goed blijft, misschien wel tot volgend jaar. Dan moet hij wel elke dag zijn waterrantsoen krijgen, vertelde de kweker. Of hij moet de vollegrond in, maar ik ben niet zo dol op kerstbomen in de tuin, of het nu een personality is of niet.

Meer over Kerst? Klik hier.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee