Je tuin klaar maken voor de zomer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuin container
Tuin

Je tuin klaar maken voor de zomer

Het voorjaar is hét moment om je tuin zomerklaar te maken. Je kunt beginnen met het opruimen van puin en onkruid. Vervolgens kun je mulch neerleggen en planten of zaden kiezen. Als je een gazon hebt, zorg er dan voor dat het goed wordt gemaaid. Op deze manier voorkom je dat het te lang wordt. Als je een irrigatiesysteem hebt, zorg er dan voor dat het goed werkt voordat je begint met het planten van nieuwe planten. Je tuin zomerklaar maken betekent veel tuinafval verwerken. Een container huren Hilversum is het beste wat je kunt doen om je tuin schoon te houden. Met dit soort containers kun je eenvoudig het tuinafval afvoeren..

De grond voorbereiden

Voordat je begint met planten moet je je grond voorbereiden. Dit is een cruciale stap om je tuin zomerklaar te maken. Dit kan op verschillende manieren, maar de meest effectieve manier is het gebruik van een rototiller of helmstok. Deze machines zijn ontworpen om taaie grond te breken en het voor planten gemakkelijker te maken om te groeien. Er zijn ook meer traditionele methoden om de grond voor te bereiden, zoals spitten of graven, harken en schoffelen.

Ruim puin op

Verwijder dode planten. Laat die trieste, bruine stengels niet voorbij hun bloei hangen. Als je de planten weer nieuw leven in kunt blazen, doe dat dan. Maak je echter geen zorgen als ze moeten worden verwijderd. Het geeft je de mogelijkheid om ruimte te creëren voor nieuwe planten. De kans groot dat er afgebroken takken en boomtakken in je tuin liggen na de wintertijd. Je kunt al deze afgebroken stengels en andere dode planten in een grote bak doen en weggooien. Een container huren Amsterdam is een goede optie als je niet veel geld wilt uitgeven aan het kopen van grote containers voor alleen tuinafval.

Mulch neerleggen

Mulch is een geweldige manier om organisch materiaal toe te voegen en de bodemkwaliteit te verbeteren. Het helpt ook om onkruid tegen te gaan, vertraagt ​​de verdamping van water uit de grond en houdt de wortels koel. Mulch is er in vele vormen. Houtsnippers, stro, hooi, pecannoot schillen en ceder mulch zijn allemaal goede keuzes voor je tuin. Om het effectief te gebruiken, leg je 5-10 cm mulch op de grond voordat je iets plant. Breng na elke paar maanden gedurende het groeiseizoen nog een laag van ongeveer 3 cm aan.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee