Hoe maak je de tuin lenteklaar? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Lenteklaar tuin
Tips

Hoe maak je de tuin lenteklaar?

Een aantal handige tips hoe je de tuin kan voorbereiden op de lente.

Brr, wat is het toch koud in februari. De temperatuur werkt niet mee en er lijkt geen einde te komen aan de donkere dagen. Toch is er iets om naar uit te kijken binnenkort. Op 20 maart is het namelijk weer officieel lente. Het seizoen van groei & bloei, kleuren en vernieuwing. Als de lente aanbreekt, is het vanzelfsprekend dat de tuin er ook lenteklaar bijligt zodat je optimaal gebruik kan maken van het verbeterde lenteweer. Daarom een aantal tips hoe je de tuin klaarmaakt voor het aankomende lente seizoen.

Een kleurenpallet aan bloemen

Een tuin vol met groene planten staat hoog op het verlanglijstje van veel mensen. Er is weinig mooier in de tuin dan de verschillende kleuren van bloemen. Voorjaarsbloemen zijn hierbij ideaal om de tuin een lente sfeer te geven. Bloemen als tulpen, narcissen en viooltjes zijn goede voorbeelden van voorjaarsbloemen die in elke tuin passen. Het voordeel van deze bloemen is dat ze ook in verschillende kleuren voorkomen, waardoor je zelf de geschikte kleuren voor je tuin kan uitkiezen. Het poten van deze bloemen had gedeeltelijk al in het najaar moeten gebeuren, maar je kan altijd nog naar de dichtstbijzijnde tuincentra gaan om daar al bloeiende varianten te vinden voor in je tuin.
Violen kan je zelfs in februari buiten zetten aangezien deze planten vaak al bloeien rond deze periode en ook behoorlijk wat kou kunnen verdragen.

Narcis

Tuinonderhoud

Een groot gedeelte om de tuin voor te bereiden op de lente bestaat uit onderhoud van de tuin. Waarschijnlijk heb je in de winter weinig onderhoud verricht in de tuin, wat nu dus moet worden gedaan om het op tijd lenteklaar te krijgen. Onder dit tuinonderhoud vind je bijvoorbeeld onkruid verwijderen, snoeien, het gras maaien en misschien zelfs op de schutting een nieuw verflaagje aanbrengen. Dit tuinonderhoud kost wat tijd, maar daar krijg je dan wel wat voor terug. Als de tuin eenmaal weer geheel in orde is, is er meer gelegenheid om ervan te genieten in de lente & zomermaanden. Zoek je nog een overzicht van wat je kan doen qua tuinonderhoud in februari? Lees dan ons overzicht van 9 tuinklusjes die je in februari kunt doen.

De ideale tuinmeubelen

Als laatste is het handig om nog een keer goed naar je tuinmeubelen te kijken. Hebben deze de winter goed doorstaan of zijn een aantal tuinstoelen toch kapot gegaan in de lange wintermaanden?
Maart is hierbij de perfecte maand om te kijken naar nieuwe tuinmeubelen aangezien veel winkels aanbiedingen hebben voor de komende lente. Voor een overzicht van deze lente-aanbiedingen van verschillende winkels kan je onder andere kijken op het winkelportaal ShopAlike.

Een mooie & onderhouden tuin is ideaal om optimaal van de lente te genieten. Zorg ervoor dat je alles in orde brengt in februari en maart zodat je daarna zorgeloos kan genieten van al het moois dat de lente te bieden heeft. Van de bloemen & planten die weer wakker worden tot de vogels die zingen!

Meer lezen

3 reacties op “Hoe maak je de tuin lenteklaar?”

  1. Jens schreef:

    Mijn vriendin en ik hebben een grote tuin. We hebben allebei een drukke baan, waardoor we niet aan tuinonderhoud toekomen. We overwegen daarom een onderhoudscontract voor tuinen af te sluiten. Het is daarnaast goed om te weten dat er in het voorjaar veel aanbiedingen zijn als het gaat om tuinmeubels. Daar moeten we ook nog achteraan.

  2. Emma de Graaf schreef:

    Bedankt voor de handige tuintips! Ik vind bloeiende bloemen inderdaad zo mooi in een tuin, slim om bloeiende planten bij het tuincentrum te halen. Ik ben namelijk vergeten ze in de herfst te poten. Het is een goed idee om in het voorjaar wat tijd in tuin onderhoud te stoppen, dan kan je de hele zomer genieten van een mooie tuin!

  3. Maria ten Hoeve schreef:

    Wij willen ook onze tuin wat beter onderhouden, het is toch best veel werk en je moet er wat tijd voor vrij maken. We willen inderdaad ook een leuk zitje maken in de tuin, het liefst met een overkapping zodat we er ook in de herfst kunnen zitten en er echt van kunnen genieten. Kampvuurtje erbij, helemaal perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee