3 snelle tips om jouw tuin lenteklaar te maken! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
lente tuin
Tips

3 snelle tips om jouw tuin lenteklaar te maken!

De lente komt er weer aan. Tijd om je tuin lenteklaar te maken! Maar hoe doe je dat eigenlijk? En hoe kun je op een duurzame en groene manier omgaan met het afval uit je tuin? We geven je graag drie tips, waar de natuur en de beestjes die er in leven, je dankbaar voor zullen zijn.

Maak je tuin schoon

Je denkt misschien al aan het planten van nieuwe bloemen en andere planten, maar het is beter om daar eerst nog even op te wachten. Je kunt namelijk het beste beginnen met het opschonen van je tuin. Dode herfstbladeren blijven vaak nog lang liggen, en ook ‘s winters vallen ze. Daarom is de kans aanwezig dat er nog een hoop blaadjes liggen. Ruim blaadjes en dode takken op en snoei dode takken van je planten. Mogelijk moet je ook puin afvoeren, als daar veel van ligt.

Dode planten kun je ook heel goed hergebruiken: Na een koude winter kan je grond weinig plantaardige voedingsstoffen bevatten, die juist zo belangrijk zijn voor nieuwe planten om te groeien. Met je opgeruimde plantenresten kan je zelf compost maken, door het in fases op een hoop te leggen en het tijd te geven. De compost die je daar mee maakt, kan je mixen met de grond in je tuin, waardoor het erg vruchtbaar wordt!

Plant vrolijke lente-bloemetjes

Als je tuin weer netjes en de grond weer vruchtbaar is, is het tijd voor iets leukers: Het planten van nieuwe planten! Maar welke soorten planten passen nou echt bij de lente? De kans is groot dat je aan bloemetjes denkt. Onder andere narcissen, tulpen en krokussen zijn hier bekende voorbeelden van.

Deze bekende lentebloemen geven iedereen die ze tegenkomt een fijn gevoel; wanneer je de bloemen weer ziet bloeien, weet je dat de seizoenen beginnen te keren en we warmere dagen tegemoet zullen komen. Een fijn gevoel! Je kunt bloembollen kopen bij veel verschillende winkels of zelfs direct van de boer. Plaats ze in de grond. Tenzij er een droogte heerst, is het niet echt nodig om ze zelf water te geven, de natuur doet zijn werk!

Creëer comfort

Is de flora opgeschoond en zijn de bloemen geplant? Dan is het zeker tijd voor de volgende fase. Wanneer je zoveel werk in je eigen tuin steekt, verdien je het natuurlijk om er ook zo optimaal nodig van te genieten! Bereid je tuin daarom voor op de zonnige dagen die je zo veel mogelijk buiten wilt besteden.

Wat dacht je van een eigen terras? Kijk bijvoorbeeld naar tuinstoelen en ligstoelen, maar denk ook aan een grote tafel. Met lekker weer kan je gewoon buiten eten! Zorg er zeker ook voor dat er beschutting is; het is immers niet slim om constant in de felle zon te zitten. Denk verder niet alleen aan je comfort, maar ook aan hoe het eruit ziet. Een mooi terras past bij een mooie tuin. Om lelijke, verouderde tuinmeubels af te voeren, kun je een bouwbak bestellen. Succes!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee