Je gang kan nog leuker ingericht worden! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
gang
Huis

Je gang kan nog leuker ingericht worden!

Mensen die bij jou het huis binnenstappen, vormen vaak al een eerste indruk over de persoon die jij bent op basis van hoe jij jouw gang of hal hebt ingericht.

Sommige mensen staan er eigenlijk niet eens bij stil dat de wijze hoe hun gang eruit ziet, al direct een boodschap zendt aan de mensen die hun huis binnenstappen. Die boodschap kun jij beïnvloeden door je gang op zo’n wijze in te richten dat het precies weergeeft wie jij bent als persoon.

We hebben hier een paar leuke tips voor je op een rij gezet om jou te helpen je hal in te richten zodat het zowel een lust voor het oog wordt, terwijl het tegelijkertijd ook goed past bij wie jij bent als persoon.

De vloer van je gang

In een gang is het vaak het slimst om je bij gladde vloeren te houden, zodat het makkelijk schoon te maken is wanneer er iemand met modderlaarzen naar binnen is gestampt. Binnen het segment ‘gladde vloeren’ is er veel keus. Kies je voor een houten vloer, tegels, parket of zeil? Bij parket zijn er verschillende patronen om uit te kiezen: mozaïek, visgraat parket, Hollandpatroon, versaillesparket en meer.

Van rommeltjes naar één pronkstuk

Zonder dat je het door hebt, wordt je gang al snel een ophoping van diverse spulletjes bij elkaar. Post, sleutels, reclamefolders, paraplu’s, mutsen, handschoenen, ronddwalende schoenen, een zak snoep, een tube zonnebrandolie, lippenbalsem. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het vaak wel in je gang terugvinden. Een gang wordt op die manier al snel een ophoping van diverse spulletjes. Deze rommeligheid maakt je gang er niet gezelliger op.

Investeer in een mooi strak ladekastje waar je vanaf nu al deze kleine rommeltjes in opbergt. Ga vervolgens op zoek naar een prachtige blikvanger die je in je gang kunt ophangen of neerzetten. Dit kan een kunstwerk zijn of een schitterende antieke spiegel. Zorg in ieder geval dat alle aandacht in de gang naar dit ene voorwerp -jouw blikvanger-  kan uitgaan, zonder veel afleiding van rommeltjes her en der. Dit ene voorwerp wordt jouw statement van het huis! En iedereen die binnenkomt, zal het weten.

De muren van je gang

Nu je hebt bepaald wat de grote blikvanger wordt van de gang, kun je vervolgens de rest van de gang hieromheen inrichten. Is jouw blikvanger bijvoorbeeld een schilderij waar één of twee bepaalde kleuren de boventoon voeren? Overweeg dan eens om deze kleuren, of kleuren die hier uitstekend bij zouden passen, ook in de rest van de gang door te voeren op een stijlvolle wijze; te beginnen met je muren.

We zeggen niet dat je nu alle muren precies in de kleuren van je blikvanger moet schilderen of behangen, maar laat je hier wel door inspireren zodat straks het eindresultaat één mooi groot samenvloeiend geheel wordt. Misschien dat je ervoor kunt kiezen om één muur van je gang in een kleur te schilderen die precies bij jouw blikvanger past, terwijl je de rest van de muren rustig en neutraal houdt. Volg je gevoel en je zult uiteindelijk een prachtresultaat hebben.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee