Veel voordelen voor jaloezieën - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Jaloezie
Huis

Veel voordelen voor jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale stroken of latjes die in verschillende standen gezet kunnen worden door middel van een koord of band. Jaloezieën zijn volledig op te trekken, maar meestal worden ze naar beneden gelaten. Het licht kan je regelen door de lamellen schuin te zetten. Elke lamel is draaibaar en met elkaar verbonden. Jaloezieën zijn er met horizontale en verticale lamellen.

Er zijn veel voordelen te benoemen voor jaloezieën:

  • Er is een grote keuze in breedtes, materialen, kleuren en afwerkingen. Materialen zijn aluminium, hout, textiel, kunststof of zelfs leder. Door deze grote keuze zijn jaloezieën in elk interieur en ruimte te plaatsen zelfs in vochtige ruimten.
  • Met een jaloezie is het mogelijk om zelf de lichtval te regelen. Elke mogelijkheid van volledig duister, gedeeltelijk duister of heel open is mogelijk. Daarbij hebben jaloezieën, afhankelijk van het materiaal een goede geluidsabsorptie.
  • Jaloezieën zijn op maat leverbaar. Doordat jaloezieen op maat zijn te maken zijn ze geschikt voor alle typen ramen, zelfs voor lastige raamstructuren zoals scheve of ronde ramen.
  • De bediening is eenvoudig en meestal gaat het om lichte materialen. Alleen jaloezieën met houten lamellen zijn wat zwaarder van gewicht. Uitkomst biedt dan een elektrische bediening mogelijk met een schakelaar, afstandsbediening of via een domotica. Automatische bediening is zelfs mogelijk met een zonnesensor of timer.
  • Jaloezieën zijn over het algemeen eenvoudig te reinigen. Aluminium, hout en pvc-jaloezieën zijn met een droge of vochtige doek goed schoon te houden. Stoffen lamellen zijn meestal niet wasbaar.

Zijn er nadelen aan jaloezieën?

De uitstraling van lamellen is natuurlijk persoonlijk. Jaloezieën moeten passen in het interieur. Brede, houten lamellen geven een moderne uitstraling. Bij een klassieke inrichting zijn dunnere lamellen beter geschikt. Smallere lamellen zijn ook beter toepasbaar bij smallere ramen. Houten lamellen zijn relatief zwaar ten opzichte van bijvoorbeeld aluminium lamellen. Kunststoffen lamellen zijn snel statisch en trekken gemakkelijker stof aan.

Meer lezen

Eén reactie op “Veel voordelen voor jaloezieën”

  1. Emma de Graaf schreef:

    Ik wil graag jaloezieën kopen voor onze woonkamer. Mijn man kan niet goed tegen stof, dus we hebben een tijdje getwijfeld of jaloezieën wel een goed idee zijn. Het is goed om te weten dat kunststof lamellen veel stof aantrekken, deze zullen we niet aanschaffen. We gaan op zoek naar houten jaloezieën, die vind ik ook erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee