Hoe vind ik de beste raambekleding? 3 tips - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Huis

Hoe vind ik de beste raambekleding? 3 tips

Ben je al tijden op zoek naar dé perfecte raambekleding voor jouw woning? Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of omdat je huidige raambekleding niet aan alle wensen voldoet? Dan sta je voor een immense opgave. Door het reusachtige aanbod is het tegenwoordig namelijk niet gemakkelijk om de juiste raambekleding te vinden. Kies je voor jaloezieën op maat, plisségordijnen, verduisterende gordijnen, rolgordijnen of misschien toch iets heel anders? De keuze is niet gemakkelijk.

Bedenk goed dat raambekleding van essentieel belang is voor de woning. Ze zijn allesbepalend voor de sfeer in huis en hebben ook nog eens heel veel praktische voordelen. Zo kan raambekleding bijdragen aan de veiligheid, zijn ze isolerend en verduisteren ze – indien nodig – de kamer.

Benieuwd hoe jij de perfecte raambekleding kunt vinden als het aanbod zó groot is? Met de volgende 3 tips moet dat zeker lukken.

1.    Bepaal in welke ruimte ze moeten komen

Voordat je de perfecte raambekleding kunt vinden, moet je eerst bepalen in welke ruimte ze precies moeten komen. Raambekleding voor de slaapkamer moet bijvoorbeeld aan geheel andere eisen voldoen dan raambekleding in de woonkamer. Hier moet je wel over nagedacht hebben. Zo is het in de slaapkamer van belang dat de gordijnen verduisterend werken, terwijl je in de woonkamer misschien liever plisse gordijnen hebt om zo zelf de lichtval te regelen.

2.    Let op de montagemogelijkheden

Het is niet alleen van belang dat de raambekleding praktisch is. Het oog wil namelijk ook wat. Als er iets is wat mensen niet fijn vinden, is het wel dat ze extra gaten moeten boren om de raambekleding op te hangen. Dit zorgt niet alleen voor een beschadiging aan het kozijn of de muren, maar het is ook nog eens onprettig als je in de toekomst wilt verhuizen. Wanneer jij hier ook veel waarde aan hecht, is het belangrijk om met name op de montagemogelijkheden van de raambekleding naar jouw keuze te letten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel verschillende soorten raambekleding met een montagesysteem waarbij niet geboord hoeft te worden.

3.    Extra isolerend

Woon je in een wat oudere woning? Dan is de kans groot dat deze minder goed geïsoleerd is. Dat betekent vaak dat de winters erg koud zijn en het in de zomer juist weer veel te warm is in huis. Dan kan het fijn zijn om extra isolerende gordijnen aan te schaffen. Op die manier houdt je de kou buitenshuis en zorg je er in de zomer voor dat het lekker koel blijft. Op die manier bespaar je zelfs op de energiekosten. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van verschillende moderne isolerende raambekleding mogelijk. We hebben de populairste op een rijtje gezet:

  • Klassieke gordijnen met een extra isolerende voering (ook fijn om de slaapkamer te verduisteren)
  • Plisségordijnen
  • Vouwgordijnen

Kies je voor één van deze populaire soorten raambekleding, dan weet je zeker dat je investeert in een besparing op de energiekosten. Iets wat zeker in deze tijd – waarin de energieprijzen historisch hoog liggen – natuurlijk enorm prettig is.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee