Inspiratie: Haal de natuur in huis - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Natuur in huis
Styling

Inspiratie: Haal de natuur in huis

Het is september, de start van het najaar. We trekken ons massaal terug naar binnen met warme dekens, dampende koppen thee en liefst op de bank. Het gemis van de aangenaam warme dagen in de natuur is groot. Kleurrijke bloemen in bloei, prachtig groen blad in de bomen de deuren wagenwijd open. Om tijdens de donkere dagen het gemis van de lente en zomer wat minder te maken, delen wij tips om ook in de wintermaanden van de natuur in huis te genieten.

Natuurlijke kleuren en motieven op de muur

Wat meer natuur in je dagelijks leven? Verf dan bijvoorbeeld een muurtje in een mooie natuurlijke kleur, zoals grijsblauw, olijfgroen, een lichte zandkleur of terra cotta. Bijvoorbeeld de muur achter de bank of je bed. De rest kan je wit houden of voorzien van een prachtig schilderij van een plant, natuurlandschap of een veer.

Wil je nog natuurlijker interieur? Denk eens aan iets bijzonders voor op de muur, bijvoorbeeld posterbehang. Een bijzondere muur met bijvoorbeeld houtmotief, bladeren of een heel dennenbos gehuld in mist. Let hierbij wel op dat je de rest van het interieur rustig houdt wat kleuren en accessoires betreft.

Maak het meeste van je vakantieherinneringen

Om de kou in Nederland een beetje te ontvluchten, dromen we vaak weer van onze zomervakantiebestemming. Hoe leuk is het om je favoriete zonnige vakantiefoto in te lijsten op te hangen. Maak bijvoorbeeld een speelse collage in het trapgat. Of verzamel je schelpen in een prachtige bokaal waar je in de winter je kaarsen in ontsteekt. Ook erg leuk: laat onderzetters maken van je zelfgemaakte vakantiefoto’s.

Meer groen

De echte jaren 70 plantjes zijn weer helemaal hip. Vraag eens aan je moeder of oma wat ze in deze jaren op de vensterbank hadden staan en je kan het geheid in het lokale tuincentrum vinden. De kleine hangplantjes, zoals het lantaarnplantje, zijn weer helemaal hot en voorzien je hoge kast gemakkelijk van een groene touch. Veel plantjes zijn gemakkelijk te stekken, dus niets weerhoudt je van meer groen in huis. Geen zin in dure planten of stekken? Online heb je leuke communities waar mensen stekjes te koop aanbieden of ruilen.

Gebruik natuurlijke materialen

Materialen zoals hout, riet of rotan zorgen meteen voor een rustige uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan rotan manden, vintage houten kasten of katoenen zakjes waar je kleine vetplantjes in kan zetten. Maak het af met een prachtige grof gehaakte deken of jute vloerkleed.

Openheid en licht

Een belangrijk onderdeel van een prachtig rustgevend interieur vol natuur is natuurlijk licht. Dus bedek je ramen zo min mogelijk, maak gebruik van een binnendeur met veel glas en overweeg bij een volgende verbouwing eens openslaande deuren. Is dit geen mogelijkheid? Investeer dan in een prachtige hanglamp, bijvoorbeeld een echte eyecatcher boven de eetkamertafel.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee