Zo zorg je voor een verbinding tussen je woning en tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
huis tuin verlengstuk
Tuin

Zo zorg je voor een verbinding tussen je woning en tuin

Een mooie tuin is een verlengstuk van je woning. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er een goede verbinding is tussen je woning en tuin. Denk aan een mooie buitendeur en de producten van een kozijnen webshop. In deze blog geef ik je 3 tips om deze verbinding te versterken.

De verbinding tussen tuin en huis maak je zo

1.     Maak gebruik van dezelfde kleuren en materialen

Een goede manier om de verbinding tussen je woning en tuin te versterken, is door gebruik te maken van dezelfde kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur voor de kozijnen van je woning als voor de tuinmeubels. Zo ontstaat er een harmonieus geheel. Je kunt ook kiezen voor dezelfde materialen, zoals hout of natuursteen. Dit zorgt voor eenheid en maakt de overgang tussen binnen en buiten minder abrupt.

2.     Zorg voor een goede overgang tussen binnen en buiten

Een goede overgang tussen binnen en buiten is essentieel voor een goede verbinding tussen je woning en tuin. Zorg voor een grote schuifpui of openslaande deuren, zodat je gemakkelijk van binnen naar buiten kunt gaan en andersom. Plaats ook plantenbakken of bloempotten aan de rand van het terras of balkon, zodat de overgang tussen binnen en buiten vloeiender wordt. Meer inspiratie over openslaande- of tuindeuren kun je opdoen bij DHK.

3.     Creëer een zitplek in de tuin

Een zitplek in de tuin is een goede manier om de verbinding tussen je woning en tuin te versterken. Kies een plek in de tuin waar je graag zit en zorg voor comfortabele tuinmeubels. Zo kun je heerlijk ontspannen in je eigen tuin en wordt de tuin een verlengstuk van je woning. Je kunt er ook voor kiezen om een buitenkeuken of buitenbar te plaatsen, zodat je gezellig buiten kunt eten en drinken.

Groen in je woning; haal je tuin ook naar binnen

Een andere manier om de verbinding tussen je woning en tuin te versterken, is door groen in je woning te plaatsen. Hierdoor creëer je een link tussen binnen en buiten. Plaats bijvoorbeeld grote kamerplanten of hangplanten bij de ramen. Zo krijg je het gevoel dat je midden in de natuur zit. Ook kun je kiezen voor een groene muur of groen behang. Dit zorgt voor een groene oase in je woning en versterkt de verbinding met de natuur buiten.

Het versterken van de verbinding tussen je woning en tuin is belangrijk voor een harmonieus geheel. Door gebruik te maken van dezelfde kleuren en materialen, te zorgen voor een goede overgang tussen binnen en buiten en een zitplek in de tuin te creëren, wordt de tuin een verlengstuk van je woning. En vergeet niet om ook groen in je woning te plaatsen om de verbinding met de natuur buiten te versterken.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee