Idyllisch: tuinhuisje in Zweeds rood
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Adressen

Idyllisch: tuinhuisje in Zweeds rood

Idyllisch: tuinhuisje in Zweeds roodWat kleur al niet kan doen! Zweeds rood voor het tuinhuis haalt de natuurlijke, ongedwongen sfeer van het Scandinavische platteland in je achtertuin. Als je op vakantie bent geweest in een van de Scandinavische landen is de kans groot dat je verliefd bent geworden op de houten huizen die zijn geschilderd in karakteristieke kleuren zoals Zweeds rood. Voor dit tuinhuis sfeervol gecombineerd met grijsblauw en stralend wit. De witte tuinmeubels steken krachtig af tegen het rood.
De orgineel Zweedse kleuren zijn te koop via moosefarg.nl, purepaint.nl en dewiltfang.nl.

De oorsprong van Zweeds rood

Zweeds rood wordt niet alleen al ruim 500 jaar gebruikt voor houten huizen in Zweden, maar de kleur is ook in de andere Scandinavische landen en de Baltische staten populair. De matte, roestkleurige tint van deze houtverf is het resultaat van het pigment dat als bijproduct van de koperwinning vrijkwam (Zweden is rijk geworden met het winnen van kopererts).

Ton sur ton: geranium-roze en Zweeds rood

roze geranium tegen achtergrond van Zweeds rood

De bloeiende geranium in een brocante pan is de moeite waard om op een voetstuk te worden gezet, in dit geval een boomstronk. De ton sur ton tinten van de bloeiende geranium en het Zweeds rood van het luik lijken voor elkaar geschapen. Een grote collectie geraniums (Pelargonium) vind je bij kwekerij Morning Glory in Aalsmeer.


Idee: oude stoelleuning wordt plantensteun

Zweeds rood, border met stoelleuning

De leuning van een oude stoel krijgt een nieuwe bestemming als plantensteun en eyecatcher in de border. Nostalgische boerenbloemen zoals stokroos, ereprijs, geranium en kaasjeskruid, passen goed bij de Scandinavische sfeer. Mix ze met kruidenplanten zoals dille, oregano, tijm en verschillende soorten munt.

Productie: Anna Örnbergsvägen/House of Pictures. Fotografie: Tommy Durath/House of Pictures

 

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee