Geranium: zo houd je 'm mooi - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Geranium
Bloemen

Geranium: zo houd je ‘m mooi

De Geranium, ofwel Pelargonium, heeft speciale aandacht nodig om zijn mooie groene bladeren en gekleurde bloemen op te laten leven. Hierbij de beste tips.

  1. Liever geen natte voeten. Geen enkele Pelargonium (geranium) houdt van constant natte grond. Zorg daarom bij planten in pot altijd voor afvoergaten. Leg daarbovenop grote potscherven of een drainagelaag van hydrokorrels of grind. De potscherven voorkomen dat wortels de gaten afsluiten, de laag korrels of grind zorgt ervoor dat overtollig water snel wordt afgevoerd.
  2. Knippen doet bloeien. Elke telg uit de rijke Pelargoium-familie bloeit langer en voller als je wekelijks de uitgebloeide bloemen wegknipt.
  3. Pelargoniums gedijen het best op een lichte plek, waar ze af en toe regenwater opvangen. Staan ze binnen, geef ze dan eens per week een scheut (opgevangen) regenwater.
  4. Krachtvoer helpt echt: voeg meteen na het planten wat voedingskorrels toe, dan heeft de geranium het hele seizoen voldoende kracht.
  5. Zijn de planten te groot of te slungelig geworden in de zomer, dan kun je ze snoeien in de herfst. Doe dat niet in het voorjaar, want dan is het juist het moment waarop nieuwe knoppen worden aangemaakt.

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee