Hortus Leiden plantenmarkt: dé dag voor mensen met groene vingers - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Plantenmarkt 2024 Hortus botanicus Leiden
Agenda

Hortus Leiden plantenmarkt: dé dag voor mensen met groene vingers

Op 11 mei 2024 kunnen liefhebbers van flora genieten van de jaarlijkse Plantenmarkt in de Hortus botanicus Leiden. Deze botanische tuin, de oudste van Nederland, biedt meer dan 30 stands vol met unieke planten (zowel voor binnen als buiten), zaden, bollen, literatuur, kunst en toebehoren. De dag wordt opgefleurd met groene workshops en demonstraties, van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang is kosteloos bij een bezoek aan de Hortus, en houders van een Museumkaart of Hortus Vriendenkaart mogen gratis binnen. Voor sommige workshops is vooraf aanmelden vereist. Verdere details zijn te vinden op hortusleiden.nl/plantenmarkt.

Unieke flora en accessoires

In de verspreide stands door de tuin ontdekken bezoekers een assortiment aan bijzondere kamerplanten, vleesetende planten, hosta’s, cactussen en succulenten, tuinplanten, varens en meer. Daarnaast is er een ruime selectie aan botanische kunstwerken van diverse kunstenaars en producten voor zowel binnen- als buitenshuis plantplezier.
Bij de meeste stands wordt alleen contant geld geaccepteerd.

Groene activiteiten en presentaties

Gedurende de hele dag kunnen bezoekers meedoen aan groene, creatieve en educatieve workshops. Zo kunnen ze om 14:00 uur leren hoe ze vleesetende planten het beste kunnen verzorgen, en om 11:00 en 15:00 uur een botanische afdruk maken. Bij de kraam van de Hortusimkers kan de hele dag een rolkaars van bijenwas worden gemaakt.

Foto: Simone Both

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee