Hoe maak je je tuin wat spannender? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuinhek
Styling

Hoe maak je je tuin wat spannender?

Veel mensen dromen van een huis met een tuin. Het is namelijk heerlijk om met mooi weer buiten te kunnen zitten in het zonnetje. Wanneer je dan eenmaal een huis met een lap grond hebt, merk je al snel dat een tuin niet altijd eenvoudig in te richten is. Hoe zorg je ervoor dat je van die kale vlakte een sfeervolle tuin maakt? Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een tuinhek metaal.  Een andere zeer effectieve manier is door gebruik te maken van schermen. Deze kunnen je tuin afbakenen en voor privacy zorgen, maar tuinschermen zorgen ook voor dieptewerking in je tuin. Zo kun je op een klein aantal vierkante meters de ruimte toch heel verrassend indelen. Welke schermen zijn er allemaal en hoe kun je ze het beste aanbrengen?

Houten of kunststof tuinschermen?

Je kunt vandaag de dag kiezen uit twee soorten tuinschermen: houten en kunststof exemplaren. De houten tuinschermen zijn geliefd onder mensen die graag een natuurlijke look in hun tuin willen aanbrengen, of die met duurzame materialen willen werken. Je kunt verschillende soorten houten schermen vinden. Vaak geldt, hoe meer je betaalt, hoe langer plezier je zult hebben van je schermen. Wil je geen onderhoud hebben van je schuttingen, dan kun je kiezen voor kunststof tuinschermen. Deze zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden, maar je hoeft er nauwelijks onderhoud aan te plegen. Staan ze eenmaal goed in je tuin, dan heb je er praktisch geen omkijken meer naar.

Creëer je favoriete plekje in de tuin

Wat is er fijner dan lekker van het buitenleven te genieten? Goede tuinschermen zorgen dat jij je eigen plek kunt maken omdat ze heel goed zijn voor je privacy. Wanneer je voor dichte schermen kiest, kun je er zeker van zijn dat niemand je in de tuin ziet zitten. Zo pak jij dat heerlijke momentje optimaal mee. Wil je jezelf niet helemaal afsluiten van de wereld? Dan kun je kiezen om een tuindeur tussen je tuinschermen te plaatsen. Daardoor wordt je scherm niet een grens, maar een doorgang. Dat kan heel handig zijn in de tuin als je bijvoorbeeld je fiets in het schuurtje moet zetten.

Hoe plaats je je schermen het beste?

Als je tuinschermen wilt plaatsen in je tuin, kun je de installatie zelf doen. Afhankelijk van de hoogte van je schermen, is het verstandig om een kleine fundering te maken. Je kunt de palen in beton gieten en vervolgens de schermen op de palen monteren. Informeer bij de aankoop naar de installatie. Wil je dit werk liever uitbesteden, dan kun je je leverancier vragen om het plaatsen van de schermen op zich te nemen. Zo weet je zeker dat je een strak geheel krijgt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee