Hobbykas kiezen
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Kas
Tuin

Hobbykas kiezen

Het kan met een hobbykas, zelf groenten en kruiden kweken. Van het vroege voorjaar tot diep in de herfst. Alleen zijn er zo veel verschillende kassen, welke past nu bij jou en je tuin? Let bij het kiezen van een hobbykas op de volgende zaken:

Het frame van de hobbykas

Aluminium is licht en betaalbaar, staal is heel stevig en duurzaam, hout (red cedar) ziet er prachtig uit en houdt warmte langer vast dan een metalen kas.

Het ‘glas’

Je hebt de keuze tussen glas, polycarbonaat of folie.

  • Glas laat het meeste licht door, veroudert niet en is makkelijk schoon te houden. Glas uit één stuk is het mooist, dan ontstaan er geen overlappingen (algenvorming!).
  • Polycarbonaat is vrijwel onbreekbaar, maar geeft minder licht door en verkleurt en vervuilt (algen) na verloop van tijd. De dubbelwandige uitvoering zorgt voor een goede isolatie, ideaal als je vorstgevoelige planten in de hobbykas wilt laten overwinteren.
  • Folie is de goedkoopste variant, maar alleen geschikt voor een beschutte plek (windgevoelig) en laat aanzienlijk minder licht door.

De grootte van de kas

Kies geen te kleine hobbykas, of koop een model dat je kunt uitbreiden. Planten nemen veel ruimte in. Een grotere kas heeft bovendien minder last van temperatuurschommelingen.

De vorm

Schuine wanden vangen meer licht en warmte op, ze zijn daarnaast ook stabieler omdat ze minder wind vangen. Een kas met rechte wanden biedt meer sta-ruimte en is iets voordeliger.

De plek

Een muurkas neemt weinig ruimte in beslag en is warmer dan een vrijstaande hobbykas.

De beste adressen voor hobbykassen:
Tuinadvies.nl
• FonQ
Warentuin

Meer lezen

2 reacties op “Hobbykas kiezen”

  1. Redactie schreef:

    Niet als deze achter het huis in de tuin geplaatst wordt. Daarnaast zijn er nog wat regels qua afmetingen. Voor de zekerheid zou ik het toch even aan je gemeente vragen.

  2. Marianna schreef:

    Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een kas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee