Home&Garden is vernieuwd! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
home&garden
Lente

Home&Garden is vernieuwd!

home&garden

We hebben Home&Garden een opfrisbeurt gegeven en de nieuwe versie is rijker, dikker en inspirerender dan ooit! De tuin geeft ons zo veel plezier, dat het een never ending love story is. Alles lijkt mooier en beter te voelen wanneer je jezelf gul beloond met groen. Wat kun je in ons mei-nummer verwachten?

Groen verveelt nooit. We worden er alleen maar blijer van. Daarom vind je in onze nieuwe rubriek Groen Geluk originele ideeën, bijzondere initiatieven, nieuwe zaken, boeiende mensen en meer waarvan je groene hart sneller gaat kloppen. Of het nu gaat om prachtige kampeerplekken in eigen land of om natuurlijke verfkleuren die meteen hebberig maken.

Veel kamerplanten willen in de zomer best buitenspelen. Van frisse buitenlucht knappen veel kamerplanten op: plagen en andere aandoeningen verdwijnen. Luizen en spint worden buiten namelijk lekker opgegeten door roofinsecten. Er gelden wel  een paar gouden regels, want anders overleven de planten het wispelturige, Nederlandse weer niet. Wij leggen je in ons blad uit hoe je dat het handigst doet.

Wij kijken binnen bij de tuin van tuinfotograaf Maayke de Ridder. In haar wilde natuurtuin vind je zomerklokjes, judaspenning en goudenregen. De tuin is organisch tot stand gekomen. Hoe dat zit lees je in het interview met Maayke.

home&garden

Ver reizen hóeft niet. Wij geven je vier voorbeelden van vakantie vieren in eigen achtertuin en fraaie spullen die daar bij passen. Verrijk een romantisch chalet voor twee met fanback chairs en windlichten, maak een privé spa met een koperen buitendouche en houtgestookte hottub of laat de inspiratie vanzelf komen in een glazen atelier gemaakt van oude raam- en deurkozijnen.

Net als haar collega’s Anton en Ingrid maakt bloemenmeisje Saskia boeketten die wij graag in huis halen. Natuurlijk, eenvoudig en niet te perfect. Saskia: ‘Elke bloem heeft een moment waarop het fijn is om haar te zien en heeft daarom wel iets charmants. Vaak verbinden bloemen zich aan mensen of gevoelens. Dat vind ik er mooi aan.’ Wij spraken 2 bloemenmeisjes & een –jongen.

Wat te doen in mei? Het eerste onkruid steekt de kop op dus het is de hoogste tijd om dat te lijf te gaan met een schoffelhark, Japans tuinmes of warrenharkje. De nieuwste generatie grasmaaiers versnippert het gras zo fijn dat het gewoon op het gazon kan blijven liggen. We noemen 10 klusjes waardoor de tuin de hele zomer door prachtig blijft en we delen de evenementen en plekken waar je nog meer tuininspiratie opdoet. En denk er eens over na om een stel kippen te nemen. Hartstikke gezellig én nuttig.

home&garden

We stuurden Barbara en Barbara naar Rotterdam om groene plekken en ideeën op te tekenen. Ze kwamen terug met 14 adressen, waaronder: een oogstbaar dak mét dakcafé, een stadstuinwinkel waar je bio-zaden en hand gesmeed tuingereedschap scoort en een stadslandbouwbedrijf dat 40 verschillende groenten, fruit, kip, vis en paddenstoelen produceert.

Wanneer je nu abonnee wordt van Home&Garden, dan krijg je een gratis UASHMAMA® Carry Bag cadeau. Die is prachtig als plantenpot, maar net zo goed inzetbaar als opbergmand en strandtas. Hij is gemaakt van duurzaam, wasbaar papier (lijkt op leer) van kweekbomen.

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee