Groene Hotspots Gent - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Gent
Groene hotspots

Groene Hotspots Gent

Gent is wandelen in een abdijtuin, logeren in de groene oase van een schoolkapel en petanque spelen met een cocktail in je hand op een dakterras. Home&Garden’s greenteam ontdekte de leukste en bijzondere groene adressen in deze historische stad.

1. Bluet

‘Wij willen met Bluet aantonen dat het ook anders kan,’ stelt Daniel de Prez. Voor zijn trendy bloemen- en plantenzaak kiest hij resoluut voor duurzaamheid. En dus ontfermt hij zich ook over lelijke eendjes’ naast een bijzondere collectie planten met onder andere Adenia fruticosa, Ficus petiolaris en Uncarina decaryi. ‘Ik wil prikkelen en inspireren voor thuis, hier zie je hoe een plant in de juiste pot kan schitteren. Vaak krijgen we te horen dat mensen hier graag zouden willen wonen, voor ons is dat het mooiste compliment.’

Sint-Baafsplein 11, bluet.be

Bluet

2. Clouds 9000

Achter het gezellige en stijlvolle café Clouds in my Coffee schuilt een urban jungle dat een instant vakantiegevoel geeft. Het is het domein van Veva van Sloun en haar man Jan Wauters. Ze toverden het terrein van een oude schoolkapel om in Clouds 9000, een plek waar je kunt ontsnappen aan de hectiek van de stad. De patiotuin bestaat uit grote groene planten waaronder bamboe, blauweregen, vingerplanten en twee ginkgobomen. Verder veel terracottapotten met onder meer aloë’s en agaves. Zelf wonen Jan en Veva in de kapel erachter, waar genoeg ruimte overbleef voor de fysieke versie van hun online-designwinkel en een B&B. Je logeert er in een loftachtige ruimte waar je slaapt op de vide onder zacht, gekreukt linnen.

Dendermondsesteenweg 104, clouds9000.com

Clouds 9000 Gent

3. Eat Love

Voor een verrukkelijke, flinterdunne pizza ga je naar Eat love (3a). Gepassioneerde, lokale boeren voorzien ons van échte producten die we met evenveel liefde klaarstomen voor Eat love Pizza,’ legt Valentina Gattu het geheim van de smakelijke pizza’s aan ons uit. ‘Zo maken we slowfood toegankelijk voor iedereen. De schoonheid, puurheid en smaak van die ingrediënten maken het verschil. Ik heb veel dromen, zoals een Eat Love Village en Farm, waar we een eigen productielijn zouden kunnen opstarten voor tomatensaus, mozzarella, gembersap en een atelier met veel licht en zicht. In mei zijn we al gestart met Eat love Lasagna (3b), dat grenst aan het restaurant.’

Onderbergen 25, de entree zit op de Ajuinlei 10a, eatlove.be

Gent Eat Love

4. Het Onze-Lieve-Vrouw ter Hoyen

Het Onze-Lieve-Vrouw ter Hoyen, ook wel Klein Begijnhof genoemd, is een prachtig, 750 jaar oud hofje omsloten door eeuwenoude stadsmuren. Het is één van de best bewaarde begijnhoven en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt hier in alle rust wandelen tussen het groen. Het hof omvat naast de kerk, een aantal kapellen en het Groothuis, ruim honderd woningen.

Lange Violettestraat t.o. huisnummer 116, vrij te bezoeken tussen 6.30 en 22.00 uur, kleinbegijnhof-gent.be

5. Gaston

Toen zes jaar geleden zomerrestaurant Gaston als tijdelijk restaurant begon, was het een instant-hit. Nu is er ook het popup dakterras, dat open is van 1 juli t/m 31 augustus. Voor lunch, diner en cocktails met uitzicht over de stad. Ook op het dak: eenmoestuin, twee petanquebanen en een strandje. Op het menu: Belgisch-Franse gerechten met zo veel mogelijk lokale producten.

Hurstweg 8, gaston-gent.be

Gaston Gent

Meer groene hotspots in Gent? De volledige lijst staat in H&G 6 2017!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee