Groen gezelschap - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
gezelschap
Herfst

Groen gezelschap

gezelschapZo ontspannen als het leven afgelopen zomer in de tuin was, zo wil je het straks ook binnen. Kies je groene gezelschap met zorg. Ga voor sterk en vooral: makkelijk in de omgang.

Een royale apothekerskast is de ideale bergruimte voor je mooiste woonaccessoires. Verlevendig de uitstalling met hier en daar een vetplant. Met een paar goed gekozen bladplanten blijft de sfeer rustig en sophisticated.

gezelschap

Parapluplant (Papyrus) staat graag met zijn wortels in de modder, maar houdt de rest liever droog. Zet hem op een lichte plaats in een waterdichte pot. Vul die met water tot de kluit aarde er nog ongeveer een vingerdikte bovenuit steekt. Besproei het blad geregeld om geel worden ervan tegen te gaan.

Aloë vera is een musthave. Het sap uit het blad is een wondermiddel voor onder andere een geïrriteerde huid. De plant heeft weinig water nodig en een lichte standplaats (geen volle zon).

Foto links: Grote apothekerskast (Old Basics), kruk, plantenzak met hengsels en wollen dekens (Het Kabinet), glazen kan en groen glazen vaas (Nijhof), mand (Van Dijk en Ko), schalen (Rustik Lys), grijs houten bord en donkergrijze flesvaas (Intratuin), klos touw (Basic Trends), grijze wollen plaid, zwart-witte en grijs-witte plaid (Imbarro). Grote plantenpot, zwart vaasje, wit kannetje en houten huisjes (privébezit).

Foto rechtsPlantenpotje (kringloopwinkel), ovaal bord (Rustik Lys), gedessineerd wit theelichtje en kannetje (Nijhof). Soortgelijke houten bank (Steigerhouten Meubelen de Jutter), kussens (Het Kabinet).

gezelschap

Wij vielen voor het polkadot-dessin van bladbegonia maculata, maar deze plantsoort is er in veel meer unieke bladtekeningen en in verschillende kleuren groen. Geef hem een speciale plek zoals een nis of zet hem op een verhoging.

Planten zijn net mensen, dol op gezelschap. In groepsverband houden ze de lucht licht vochtig voor elkaar. Tip: help ze af en toe een handje door ze met een plantenspuit te benevelen.

Cactussen kunnen het wel hebben, maar zelfs vetplanten houden niet van een al te droog klimaat in huis. Verhoog de luchtvochtigheid door simpelweg schaaltjes met water op de verwarming te zetten.

gezelschap

Foto links: Van beneden naar boven: plaid Morning Dew van acryl en nylon van Be Pure, groen gemêleerd katoenen plaid (Nijhof), grijze wollen deken (Het Kabinet), grof linnen deken (Nijhof), zwart-witte plaid (Imbarro).

Foto rechts: Inspiratie zit in een klein hoekje. Nodig: sidetable, kasjes, vazen, botanische prints en opvallend groen. Links in het vitrinekastje staat een Calathea, een held in het zuiveren van de lucht in huis. Rechts staat een tak van de Asparagus in een glazen fles en onder de stolp een mix van Echeveria.

Sidetable Newcastle, zwart metalen etagère, draaikruk Spider, vitrinekastje Display, glazen fles, stolp, zwarte draadmand en groen gedessineerd doosje (Het Kabinet). Op de muur kalkverf in de kleur Eucalyptus (Carte Colori). Met washi tape zijn botanische prenten op de wand geplakt die uit het boek ‘Garden Eden’ komen van H. Walter Leck (Taschen via Bol). Zwarte bamboe hanglamp Zep (Rustik Lys). Zwarte vaas van papierpulp, groen glazen vaas, bamboe marketbasket en witte shoppe (Nijhof).

Tip: als het najaar aanbreekt kun je afbouwen met het geven van water en voeding. Houd dit als vuistregel aan: druk met je duim op de aarde, als er geen grond aan je duim blijft hangen, is de grond droog en heeft de plant een slok nodig. Deze regel geldt uiteraard niet voor vetplanten, die hebben sowieso weinig water nodig.

gezelschap

Foto links: Stuk linnen stof Aina (Ikea), snijplank Raumgestalt, ovaal bord, olijfhouten lepel, zwart kannetje (Nijhof). Kleine houten lepel met wit handvat (Kinta).

Foto rechts: Een soortgelijke spijlenstoel – deze is ontworpen door van ontwerper Lucian Ercolani – (privébezit) , is misschien te vinden op EU Vintage. Vloerlamp Nova en rotan mand (Rustik Lys) waarin de Rhipsalis staat. Vloerkleed Reunion (Kwantum). Plaid van Be Pure, kussen met blaadjesdessign en bamboe mand (Nijhof). Wit metalen kistjes Snika (Ikea), haardblokken (Praxis). Houten bank, stripboeken en vintage kinderstoel (privébezit).

Fotografie: Sjoerd Eickmans. Styling: Moniek Visser M.m.v. Mooi wat planten doen

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee