Gewrichtsklachten vaak veroorzaakt door slechte matrassen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
goed matras
Slaapkamer

Gewrichtsklachten vaak veroorzaakt door slechte matrassen

Wanneer heb jij voor het laatst een nieuw matras gekocht? De meeste mensen realiseren zich niet voldoende hoe belangrijk de kwaliteit van het matras is voor hun lichaam. Als je lichaam niet op de juiste manier ondersteund wordt, kan dit leiden tot gewrichtsklachten. Heel wat mensen lopen wekelijks naar de fysiotherapeut, zonder zich te realiseren dat de oplossing voor hun problemen zich in eigen huis bevindt.

Zo lang gaat een matras mee

Als je op een stoel gaat zitten die niet comfortabel is, merk je al na korte tijd dat je lichaam begint te protesteren. Bij een matras is dat eigenlijk niet anders. Je ligt gemiddeld zo’n acht uur per etmaal op je matras. Dat is dus bijna drieduizend uur per jaar. Zoals elk ander gebruiksvoorwerp slijt een matras door het te gebruiken. Matrassen die van polyether gemaakt zijn, moeten over het algemeen na ongeveer vijf jaar vervangen worden. Met een matras van latex doe je wat langer, gemiddeld ongeveer acht jaar. Een matras met pocketveren is pakweg tien jaar te gebruiken en dit geldt ook voor matrassen van traagschuim. Een matras van koudschuim kan gemiddeld tot wel twaalf jaar van voldoende kwaliteit blijven.

De juiste ondersteuning van je lichaam

Een goed matras past zich aan de contouren van jouw lichaam aan. Het zorgt er hierdoor voor dat drukpunten worden verlicht. Waar zich die drukpunten precies bevinden, hangt af van je slaaphouding. Ben je bijvoorbeeld een zijslaper, dan steken de schouder en de heup dieper uit dan de rest van je lichaam. Het matras moet dit zodanig ondersteunen dat er geen druk ontstaat. Diverse fysiotherapeuten adviseren hun patiënten om een M line matras aan te schaffen, omdat dit merk bij uitstek bekend staat om de uitstekende druk-verlagende eigenschappen. Veelzeggend is ook het feit dat M line de officiële matrasleverancier van TeamNL is.

Hoe weet je welk type matras het meest geschikt is?

Matrassen zijn er in veel soorten en maten. Hoe weet je nu precies welk type matras voor jou het meest geschikt is? De experts van HBeds.nl geven aan dat ieder type slaper een ander type matras nodig heeft. De opbouw van de materialen in een matras blijkt een belangrijke factor te zijn. Meestal is er sprake van een combinatie van pocketveren of synthetisch schuim met meerdere toplagen. Ook je eigen lichaamsgewicht speelt een rol. Je bepaalt zelf: zacht of liever wat steviger.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee