Erfafscheiding op z'n Engels - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Algemeen

Erfafscheiding op z’n Engels

Welke erfafscheiding hoort bij een typisch Engelse tuinstijl? Wij hebben 5 cottage-tuinwaardige hekken, hagen, hedges en schermen voor je op een rij gezet.

1. Haag van de Bottelroos Rosa Rugosa
Behalve een mooie bloei krijgen deze rozen als toegift heerlijke bottels waar vogels gek op zijn. Een fraaie Rosa rugosa is de langbloeiende ‘Blanc Double De Coubert’, met grote zuiverwitte bloemen die van mei t/m augustus bloeien.

hek11
2. Een Engels hekwerk of schapenhek
Latten van kastanje zijn niet kaarsrecht, wat een natuurlijke uitstraling geeft. In verschillende maten, 75 x 500 cm, € 43,55 (Kastanjehout).

hek2
3. Scherm van Wilgentenen

Kant-en-klaar, te koop in verschillende maten. 180 x 180 cm, € 75,50 (Hillhout).

hek3
4. Mixed hedge

Een bloesemhaag van onder andere meidoorn, sleedoorn, vlier en lijsterbes, die je kunt aanvullen met bijvoorbeeld klimop, kamperfoelie, jasmijn, beuk of hondsroos. Het is een beproefd recept om ‘wildlife’ in je tuin te krijgen. Laat je vooraf goed informeren, want een gemengde haag kan erg breed worden.
5. Scherm van hazelaar

Uniek want met de hand gevlochten. Door gekliefd hout te gebruiken ontstaat een mooi contrast tussen de ruwe schors en het gladde hout van de binnenkant, 180 x 180 cm, € 79 (Gardibo).

hek5

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee