Wat te doen met de eettafel? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Eettafel
Eetkamer

Wat te doen met de eettafel?

Behoor jij tot één van die mensen die tegenwoordig alleen nog maar achter de televisie of computer eet en niet aan de eettafel? En is het eetgedeelte van je kamer hiermee getransformeerd tot een ware stoffige spookhoek Dan is het tijd om actie te ondernemen. Het zou toch zonde zijn als dit deel van de kamer nooit op een sfeervolle manier gebruikt zou worden.

Je kunt ervoor kiezen om de eettafel weer in volle glorie te herstellen, met als doel er nu wel echt elke avond aan te eten. Of je kunt ervoor kiezen om iets anders te doen met deze tafel.

Voor beide scenario’s hebben we een paar leuke tips voor je samengesteld.

Scenario 1: Ik wil weer gezellig eten aan de eettafel

In dit geval is het zaak het eetkamergedeelte weer warm en uitnodigend te maken. Het moet leuk zijn om er weer eens lekker te gaan zitten. Wat tips:

  • Plaats een ronde tafel, niet alleen vergroot dit visueel gezien je kamer. Ook is dit een veel gezelliger manier om met vrienden samen te eten. Iedereen kan elkaar gewoon aankijken zonder verdraaide nekken.
  • Koop gordijnrails en bevestig deze rondom de tafel aan het plafond met mooie vloeiende gordijnen eraan. Op deze manier creëer je een unieke en sfeervolle plek, wat bijna als een voorrecht zal voelen om er te mogen zitten.
  • Plaats een grote hoeveelheid kaarsen op de tafel op een ronde plaat. Laat al het kaarsvet rustig naar beneden druipen voor een sfeervol effect.
  • Schilder je eetkamerstoelen in een spannende kleur (bijvoorbeeld zwart) en kies een sterk afstekend stofje erbij als bekleding (bijvoorbeeld knalroze).
  • Hang een bescheiden kroonluchter boven de eettafel voor een groots effect.

Scenario 2: Ik wil niet meer eten aan tafel

  • Verkoop je eettafel, zonde van de ruimte. Je hebt er nu toch niets meer aan. Betrek de nieuw ontstane ruimte bij je woonkamer.
  • Is de eettafel een erfstuk en wil je hem niet wegdoen? Bouw het dan om tot iets anders nuttigs. Maak er bijvoorbeeld een boekentafel van, ter vervanging van je boekenkast. Stapel al je boeken in verschillende kleurcategorieën op, en zet op iedere stapel een leuk voorwerp neer. Hiermee is je tafel verworden tot een ware attractie!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee