Eet- en woonkamer inspiratie: maak van je huis een thuis - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
eettafel
Eetkamer

Eet- en woonkamer inspiratie: maak van je huis een thuis

Op het moment dat je het interieur in een nieuw jasje gaat steken, haal je het liefste het beste van het beste in huis. Grote kans dat je dan maar al te graag een vleugje luxe toe wilt voegen aan de ruimte bij jou in huis. Het interieur voelt daardoor enorm prettig aan en het straalt ook nog eens pure klasse uit. Gelukkig kun je deze luxe sfeer in slechts een paar stappen al realiseren. Hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan, lees je in dit artikel.

Kies voor meubilair van hoogwaardige materialen

Het type meubilair dat je uitzoekt, draagt voor een erg goed deel bij aan de luxe uitstraling bij jou in huis. Kies daarom altijd voor kwaliteit en haal meubelstukken van een hoogwaardige kwaliteit in huis. Zo doen materialen als eikenhout, marmer en staal voor een eettafel zwart het altijd erg goed voor die ene gewilde luxe uitstraling. En door te kiezen voor een specifieke woonstijl, kun je er zeker van zijn dat je een perfect totaalplaatje samen gaat stellen. Weet je op dit moment al goed wat voor soort materialen je het liefste in huis haalt?

Denk goed na over het kleurenpalet in de ruimte

Een slim uitgekozen kleurenpalet draagt ook voor een erg groot deel bij aan een luxe uitstraling. Kijk daar dus altijd erg kritisch naar. Werk bijvoorbeeld met verschillende tinten beige, grijs en (gebroken) wit. De ruimte lijkt meteen wat groter en je kiest voor tijdloze kleuren. Hierdoor ziet het interieur er op lange termijn nog steeds even prachtig uit. Wel zo belangrijk, toch?

Heb je weleens overwogen om kunst aan het interieur toe te voegen?

Ben je helemaal tevreden met het meubilair dat je uit hebt gezocht, zoals een ovale eettafel? Dan staat het uitzoeken van de mooiste accessoires bij jou op de planning. Eén of meerdere kunstobjecten mogen eigenlijk niet ontbreken in een luxe interieur. Zo doet kunst voor aan de muur het bijvoorbeeld erg goed. Maar je kunt ook de keuze maken voor een leuke blikvanger voor op een salontafel of in de boekenkast. Het beste van alles, is dat kunst in vrijwel alle prijsklassen te verkrijgen is. Bepaal van tevoren dus alvast wat voor soort bedrag je daar aan uit wilt geven. Steek je op korte termijn jouw interieur al in een nieuw en luxe jasje?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee