Een sfeervolle woonkamer: het warme wintergevoel - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Kaars woonkamer
Woonkamer

Een sfeervolle woonkamer: het warme wintergevoel

De bladeren vallen, de temperatuur gaat omlaag en je hebt waarschijnlijk je winterjas weer uit de kast getrokken. Het is even omschakelen na zo’n lange zomerperiode. Toch breekt er na die zwoele zomer weer een andere fijne periode aan. Het wordt weer kouder, maar binnen maak je het in een handomdraai knus en warm. Hoe maak je je woonkamer warm en behaaglijk? Dit kun je op veel verschillende manieren doen.

Hoekjes in huis

Eén van de mogelijkheden is het creëren van “groene hoekjes”. De zogeheten botanische stijl zag je de afgelopen maanden al, maar ook in het najaar en de winter zal deze trend worden voortgezet.  Je hebt vast wel ergens een leuk tafeltje of bankje op zolder of in de schuur staan. Verweerd of juist modern industrieel. Knap het op met een likje verf in één van de kleuren van je woonkamer. Of laat ze naturel voor een stoere look. Zet ze daarna op een mooie plek of hoek in je woonkamer. Dit is de basis van je “groene hoek”. Verzamel daarna mooie planten die je misschien al hebt staan of breng een bezoekje aan een tuincentrum in de buurt. Verschillende formaten planten maken het geheel speels.

Ook plantenstandaards en kleine plateaus maken je hoekje net even anders. Zet er een bronzen of goudkleurige kandelaar (of een mooie kringloopvondst) bij en je bent klaar. Wel moet je opletten met eventuele kaarsen bij de planten. Zet het geheel niet te dicht op elkaar, want veel warmte is slecht voor je kamerplanten. Mocht je trouwens huisdieren hebben dan is niet iedere plant even geschikt. Hier vind je diervriendelijke planten.

Kaarsjes en kandelaars

Zodra het eerder donker wordt, steek je ook sneller kaarsjes aan. Dit najaar zie je volop leuke kandelaars in de woonwinkels. Grappige vogels, gouden palmboompjes en sierlijke cactussen pronken in de etalages en staan geweldig op je salontafel of op een wandplank. Niets is te gek. Zolang de kleuren maar warm zijn. Messing, goud, brons, groen of zwart. Het kan allemaal. Kaarsen zijn ultieme sfeermakers, zeker als ze met meerdere tegelijk branden. Let op! Laat kaarsen nooit branden als je even de deur uit gaat, want dit kan snel misgaan. Voor je het weet moet je opeens een beroep doen op je opstalverzekering, omdat jouw huis schade heeft opgelopen door het vuur.

Wollige woonaccessoires

Naast planten en kaarsjes kun je je woonkamer ook warmer maken door het gebruik van plaids en dekens. Een trend op dit moment is de grof gebreide deken die je nonchalant over de zitbank drapeert, maar die ook prima dienst doet als een warm dekentje voor jezelf of je kinderen. Heel makkelijk en leuk om zelf te maken trouwens. Kruip lekker weg onder je plaid of vlij jezelf op een warm en wollig vloerkleed, omringd door kussens van wol, fluweel of velours. Zeker weten dat je de kou hiermee de baas bent!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee