Duurzame kerstboom - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Duurzame kerstboom
Huis

Duurzame kerstboom

Een echte naaldboom in huis blijft de kerstklassieker bij uitstek. Dat kan ook duurzaam, door de boom na de Kerst niet weg te gooien, maar er een nieuwe bestemming voor te vinden. Vier voorstellen voor een duurzame kerstboom.

Dit kun je doen:

1 Een boom adopteren staat met stip bovenaan. Succes verzekerd, want de biologische boom met kluit wordt gewoon weer opgehaald, gaat de grond in en groeit weer verder.

2 Een boom met kluit (in pot gekweekt) kopen en die goed verzorgen: eerst een dag laten ‘wennen’ in de schuur, dan op een koele plek in de kamer zetten en dagelijks een liter water geven. Zo blijft hij in leven en kan hij na afloop in de tuin overblijven tot de volgende kerst.

3 Heb je veel losse dennentakken of is de boom helaas toch ter ziele gegaan? Laat hem dan versnipperen en gebruik de snippers als mulchlaag rond planten in de tuin.

4 Ook niet verkeerd: zelf je kerstboom kappen. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe mag je gratis een grove den uitkiezen, afzagen en meenemen (je betaalt wel entree voor het park). Hiermee lever je tegelijk een bijdrage aan het in stand houden van belangrijk open natuurgebied.

Lees ook:

Meer over Kerst? Klik hier.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee