Duo rolgordijnen zijn verrassend anders - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
duo rolgordijn
Interieur

Duo rolgordijnen zijn verrassend anders

Misschien ben je net in het bezit van een nieuwe woning. Of heb je zin om je inrichting eens volledig aan te pakken? Smaak verandert, dus ook je inrichting. Met nieuwe meubelen, de kleur van de muren of een nieuwe vloer kun je al snel een geheel nieuwe sfeer creëren. Maar er is misschien een aspect van de sfeer in je huis waar je wat minder op let: de lichtinval. Door het reguleren van de lichtinval kun je heel eenvoudig de ambiance in huis veranderen. Daarbij zijn twee elementen belangrijk. Ten eerste moet de sfeer niet ten kosten gaan van het reguleren. Ten tweede moet de hoeveelheid zonlicht heel nauwkeurig geregeld kunnen worden. Duo rolgordijnen zijn dan wellicht een interessante optie voor jou.

Hoe werken duo rolgordijnen?

Een duo rolgordijnen bestaat uit een gekleurde baan stof en een transparante stofbaan. Deze twee stofbanen kun je met behulp van een bedieningsketting langs elkaar heen bewegen. Daarom staat het duo rolgordijn ook wel bekend staan als ‘roljaloezieën’. Een duo rolgordijn is dus zowel sfeervol als functioneel. Ze bieden bovendien aanzienlijke voordelen tegenover het standaard rolgordijn, zo kun je vrij spelen met de lichtinval door de dubbele stofbanen. Duo rolgordijnen passen perfect in vrijwel iedere kamer, of je nu weinig of veel lichtinval hebt. Bovendien zijn ze ook heel handig als je meer privacy binnen wilt.

Uit welke onderdelen bestaan duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen bestaan uit een aantal onderdelen. Zo heb je bijvoorbeeld een metalen ketting voor de bediening, een ronde cassette en een onderlat die mooi past bij de rest van het gordijn. Het duo rolgordijn hangt het mooist als de horizontale banen op gelijke hoogte komen. Houd verder rekening met de breedte van het raam en zorg dat je de exacte maten doorgeeft tijdens het bestellen.

Type stof van de duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn doorgaans gemaakt van een zachte stof die bestaat uit verschillende stroken. Deze stroken kunnen doorzichtig of ondoorzichtig zijn. Als het gordijn naar beneden hangt, is deze strak omdat er een lus in de verzwarende rolbuis zit. De stof hangt in een lus en is vastgezet aan de achterkant van de cassette. De voorzijde is vastgezet aan een zogenoemde rolbuis. De stofstroken van het duo rolgordijn kun je dus voor elkaar langs schuiven door het doek in de buis omhoog om of omlaag te rollen. Zo bepaal je zelf de lichtinval.
De doorzichtige banen kun je overdag in een stand hangen waardoor ze goed zichtbaar zijn. En als het donker wordt, kun je meer privacy creëren door de dichte stof achter de doorzichtige banen van de gordijnen te hangen. Je kunt kort samenvatten dat je duo rolgordijnen in drie verschillende standen, namelijk een open stand, een halfopen stand en een gesloten stand kunt zetten.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee