Slimme rolgordijnen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
slimme gordijnen
Woonkamer

Slimme rolgordijnen

Wat zijn slimme rolgordijnen van Somfy? Een slim rolgordijn gaat open en dicht met een afstandsbediening, een wandbediening of een smartphone. Het is zelfs mogelijk om het rolgordijn te bedienen met je stem via stembediening. Elektrische bediening is fijn als je moeilijk bij het raam kunt komen omdat je er bijvoorbeeld een bank voor hebt staan. Het rolgordijn heeft géén optrekkoord, maar in de rol waarop het gordijn is bevestigd, zit een elektrische buismotor. Zoals vaak wordt gezegd, het gemak dient de mens en rolgordijnen bedienen met een afstandsbediening is zeer makkelijk!

Wat is het voordeel van een slim rolgordijn

Veel mensen plaatsen een slim rolgordijn, omdat het optrekken van een rolgordijn best zwaar kan zijn. Bij een slim rolgordijn kun je het gordijn met één druk op de knop, precies op hoogte, stoppen. Voor mensen die moeilijk ter been zijn, of als je de plaats waar normaal het optrekkoord wordt geplaatst moeilijk bereikbaar is, is een elektrisch rolgordijn ideaal. Je kunt zelfs de rolgordijnen voorzien van een slimme controller, die op het moment dat de zon op het raam schijnt, zorgt dat het rolgordijn zakt. Ga je op vakantie dan kun je de slimme rolgordijnen zo instellen dat ze op verschillende tijden omhoog, of juist omlaag gaan. Hierbij lijkt het net, alsof er nog iemand in huis is.

Een op maat gemaakt rolgordijn

Eén van de vele voordelen van rolgordijnen is, dat ze makkelijk te installeren zijn. Bovendien zijn op maat gemaakte rolgordijnen te plaatsen voor elk raam. Zeker als het rolgordijn is voorzien van een elektrische buismotor. Je hoeft nooit meer zelf het gordijn via een trekkoord op te trekken. Een ander voordeel is dat rolgordijnen vlak in de raamruimte of net tegen de muur hangen. Er is niet veel ruimte nodig. Een rolgordijn kan verduisterend zijn, en/of van een isolatielaag zijn voorzien. Zo houden ze niet alleen de zon buiten, maar ook de kou. Rolgordijnen zijn bovendien niet echt vatbaar voor huisstofmijt waardoor ze ook ideaal zijn voor mensen met stofallergie.

Rolgordijnen zijn er in diverse soorten en kleuren

Omdat rolgordijnen te verkrijgen zijn in diverse structuren en stofkleuren passen ze in elk interieur. Rolgordijnen kunnen we op elke gewenste maat maken. De meest verkochte rolgordijnen voor de benedenverdieping zijn op dit moment, duo rolgordijnen. Voor de bovenverdieping is de meeste vraag naar verduisteringsrolgordijnen. Zowel de duo rolgordijnen als de verduisteringsgordijnen zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Bovendien kunnen we alle rolgordijnen voorzien van een elektrische buismotor. Door deze aanpassing is het mogelijk om met een afstandsbediening en zelfs met je telefoon of je stem, de rolgordijnen te bedienen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee