Defecte componenten in huis en de tuin zelf repareren steeds populairder - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Huis

Defecte componenten in huis en de tuin zelf repareren steeds populairder

Heb je te maken met een kapotte kraan in de keuken of bijvoorbeeld buiten aan de muur? In veel gevallen is het vervangen van de complete kraan niet direct noodzakelijk. Spoor de oorzaak van het defect op, om vervolgens uitsluitend de versleten onderdelen te vernieuwen. Het kan hierbij gaan om het binnenwerk, een gescheurd ringetje, enzovoorts. Dit is niet alleen een hele duurzame keuze; het bespaart je vaak ook geld. Naast het vervangen van componenten in een kraan, kan ook het bestellen van bijvoorbeeld gasveren van Vervangingsmarkt.nl interessant zijn. Je gebruikt deze gasveren om een defect aan een keukenkastje of bijvoorbeeld je aanhanger op te lossen.

Instructievideo’s voor het uitvoeren van klussen

Dat het vervangen van defecte componenten de laatste jaren populairder is geworden hangt niet alleen samen met de aandacht die het thema duurzaamheid krijgt binnen huishoudens. Ook is het uitvoeren van klussen steeds makkelijker geworden, met de informatie en complete instructievideo’s die je online vindt. Zelf een buiten kraan bestellen en deze in de tuin monteren wordt op deze wijze relatief eenvoudig. In het bijzonder, wanneer de leidingen al aangesloten zijn. Denk aan een nieuwe buiten kraan ter vervanging van het bestaande kraantje aan de wand.

Naast het streven om steeds duurzamer te leven en de instructies die op het internet te vinden zijn, heeft men gemiddeld meer tijd om dergelijke klussen op te pakken. Dat laatste is het gevolg van de groeiende populariteit van het hybride werken. Door vaker vanuit huis te werken wordt veel reistijd bespaard door werkenden.

Zelf aan de slag gaan met een renovatie in en rondom je huis

Niet alleen het vervangen van losse componenten kun je zelf uitvoeren. Mogelijk ben je voornemens de keuken of bijvoorbeeld tuin grondig te renoveren in de komende maanden. Maak zelf een plan en ga van start! Een renovatie van de tuin kan het vervangen van de kraan omvatten, maar bijvoorbeeld ook het aansluiten van tuinverlichting of het opbouwen van een nieuwe border van stapelstenen. Voor het op maat snijden van die stenen kun je kwalitatief goed en krachtig gereedschap huren bij de lokale bouwmarkt. Zo hoef je deze apparatuur niet zelf aan te schaffen.

Ook in de keuken of elders in huis kun je zelf beginnen aan een renovatie. Denk aan het opnieuw spuiten van de keukenkastjes, wanneer deze qua stijl niet langer aansluiten op je persoonlijke smaak.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee