De vloer in je huis: neutraal of uitgesproken? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Laminaat
Interieur

De vloer in je huis: neutraal of uitgesproken?

De keuze voor een nieuwe vloer in (een deel van) je huis, die maak je niet zomaar. Een vloer kan een grote invloed hebben op de sfeer in een ruimte, en moet met veel zorg worden uitgezocht. Dat geldt niet alleen voor de kleur, maar ook voor het materiaal. Maar hoe vind je binnen het enorme aanbod precies de vloer die bij jouw wensen en eisen past?

De functie van de vloer

De beste manier om tot de keuze voor een nieuwe vloer te komen, is door eerst te kijken naar de functie en inrichting van de ruimte waarvoor je de vloer uitzoekt. Een keuken vraagt doorgaans om een heel ander soort vloer dan een slaapkamer, als je kijkt naar de eisen waaraan moet worden voldaan. De vloer in een keuken moet makkelijk schoon te maken zijn, er kan tenslotte eens iets gemorst worden, en in veel gevallen goed aansluiten bij de vloer die in de woonkamer en in andere delen van de benedenverdieping gebruikt is. Een slaapkamer staat meer op zichzelf en kan dus ook een heel ander soort vloer hebben. Veel mensen geven hier de voorkeur aan een zachte vloer, alhoewel harde vloeren hier steeds populairder zijn; deze geven een stuk minder stof.

Door te kijken naar de functie van een kamer en de eisen die jij aan de vloer stelt, kun je een keuze gaan maken voor wat betreft het materiaal. In de keuken kies je voor een harde vloer waar niet snel vlekken in komen, terwijl je in de slaapkamer feitelijk iedere kant op kan, maar vanwege het kille gevoel waarschijnlijk niet snel voor steen zal kiezen.

Welke kleur wordt het?

Heb je eenmaal het type vloer bepaald, dan kun je ook na gaan denken over de kleur. Zeker bij populaire keuzes als laminaatvloeren kan het aanbod wat overweldigend zijn. Deze zijn er namelijk echt in alle kleuren van de regenboog. Er is veel aanbod in natuurlijk ogende kleuren, maar ook fellere of meer opvallende kleuren zijn mogelijk.

Het is hierbij altijd goed om na te denken over de vraag of je kiest voor een neutrale vloer en je de sfeer in de ruimte verder bepaalt met meubels en overige aankleding, of dat je juist je vloer de aandachtstrekker maakt. In de meeste gevallen kan je beter gaan voor de eerste optie. Meubels zijn, als je smaak verandert, makkelijker te veranderen dan een vloer. Bovendien is een neutrale vloer ook een pluspunt op het moment dat je je huis wil gaan verkopen. Neigden we eerst jarenlang naar allerlei tinten bruin, inmiddels is de grijze vloer in opkomst. Grijze laminaat vloeren zorgen voor een neutrale, rustige basis. Kies voor een warme of juist koelere tint en speel vervolgens in de rest van je interieur met kleuren. De vloer vormt op deze manier een prachtige basis die jarenlang mee kan gaan.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee