Creëer een huis vol sfeer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Lampen voor sfeer
Styling

Creëer een huis vol sfeer

Een romantisch diner met sfeervol licht of een gezellig avondje binnen met vrienden. Het zijn momenten als deze waar je nét dat tikje extra sfeer mist. Je doet misschien al je best met decoraties en inrichting, maar krijgt nog niet dat resultaat waar je naar op zoek bent. Hoe creëer je nou die gezellige sfeer in jouw huiskamer?

Geuren zijn van belang

Misschien had je hier nog niet aan gedacht, maar de geur die in een kamer hangt, is vaak erg bepalend voor hoe de sfeer in de kamer aanvoelt. Een frisse, schone was geur zorgt voor een rustgevend en relaxed gevoel, terwijl een wat zwaardere en bloemige geur eerder zorgt voor een vrolijk en fijn gevoel. Maak bijvoorbeeld gebruik van een aroma diffuser, wierook, geurkaarsen of een luchtverfrisser. Daarnaast zorgen wierook en kaarsen al snel vanzelf voor een fijne sfeer.

De juiste inrichting

Je hebt vast wel eens gemerkt dat een volle, gezellige woonkamer met veel warme kleuren en accessoires over het algemeen meer sfeervol aanvoelt dan een minimalistisch en koel ingerichte ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een open haard, die zorgt meteen voor een gezellig en warm gevoel. Of wat dacht je van het gebruik van warme kleuren, als oranje, terracotta en rood? Het hoeft niet overdreven, maar een simpel kleedje op de bank met wat leuke kussens kan al een groot verschil maken.

Maak gebruik van het licht

Wat voor licht heb jij in je (woon)kamer hangen? Zijn dit standaard lampen? Het kan een enorm verschil maken als je ervoor kiest om gebruik te maken van inbouwspots. Deze spots kun je dimmen en dus zo hard of zacht laten branden als je op dat moment wil. Voor een romantisch avondje zet je de spots wat zachter en als je veel licht nodig hebt zet je ze weer wat harder. Het hoeft niet duur te zijn. Verder kan je ook leuke lampjes ophangen. Koop bijvoorbeeld een snoer met witte lampjes en hang die boven een kast of spiegel of wikkel het draad ergens om een paal of balk heen. Wil je het nog gekker maken? Een LED strip die je op verschillende kleuren kan instellen maakt ook een groot verschil en ziet er ook nog eens grappig en leuk uit. Plak de strip bijvoorbeeld op één rechte muur tegen het plafond aan voor een gaaf effect.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee