Bureau op maat maken - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
bureau
Tips

Bureau op maat maken

Voor jouw (thuis)kantoor kan je veel meubelen zelf maken. Dit kan door alleen de benodigde materialen aan te schaffen, of door bijvoorbeeld een tweedehands bureau op de kop te tikken en deze aan te passen aan je eigen wensen. Met een likje verf, andere poten of door het blad op maat te zagen, krijgt deze al snel een totaal andere uitstraling.

Voordelen van bureau op maat

Als je zelf een bureau maakt, kan je zelf het ontwerp bepalen. Daarnaast is het erg leuk om te doen, geeft het je een voldaan gevoel als je aan je zelfgemaakte bureau zit en is het relatief goedkoop. Jij kiest voor het gewenste materiaal en hebt de volledige zeggenschap. Zo krijgt jouw bureau precies de gewenste kleur, de ideale hoogte, breedte en diepte. Uiteraard moet je wel wat tijd investeren als je zelf een meubelstuk gaat maken. Juist de moeite die je erin stopt, zorgt ervoor dat je je echt trots voelt bij het zien van je zelfgemaakte bureau op maat.

Waarvoor gebruik je het bureau?

Een bureau kan allerlei toepassingen hebben. Bepaal dus voordat je met het ontwerp aan de slag gaat waar het meubelstuk komt te staan en waar je deze voor gebruikt. Zo kan deze in de huiskamer komen te staan, in je werkkamer of op je kantoor. Aan welke muur komt het bureau dan? En heb je lades, schuifplanken of andere plankjes nodig als opbergruimte? Moet het bureau in hoogte verstelbaar zijn?

Uiterlijk en afmetingen

Of je nu op zoek gaat naar een tweedehands bureau of helemaal ‘from scratch’ jouw eigen bureau gaat maken, het is altijd belangrijk om rekening te houden met het formaat, het design en de kleur. Een bureau dat mooi in de kamer past, zorgt voor een harmonieuze werkomgeving. Bij de afmeting let je niet alleen op de lengte en breedte, maar ook op de hoogte van het bureau. Als je met veel papieren werkt of meerdere beeldschermen nodig hebt om jouw werk te doen, is het prettig om een bureau met een groot werkblad te hebben. De ideale hoogte hangt af van je eigen lengte. Voor een persoon van 175 is de beste werkhoogte 72 cm. Ben je langer, dan valt het aan te raden om voor een hoger bureau te gaan, als je kleiner bent, ga je voor een lager exemplaar.

Welk materiaal voor bureau

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van MDF platen, niet alleen voor het maken van bureaus, maar bijvoorbeeld ook voor kasten en andere meubels. Je kunt ook kiezen voor hout, zoals steigerhout en eikenhout. Dit materiaal is wel prijziger en erg zwaar.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee